Dancă (PNL), reacţie rapidă la afirmaţiile economice făcute de Dragnea: Propaganda lui este demontată de INS care arată că inflaţia e peste 5,2%

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat, luni, că "propaganda" preşedintelui PSD cu privire la creşterea puterii de cumpărare şi la situaţia economică din România este demontată de Institutul Naţional de Statistică, potrivit căruia inflaţia a ajuns la un nivel record de 5,2%.

940 afișări
Imaginea articolului Dancă (PNL), reacţie rapidă la afirmaţiile economice făcute de Dragnea: Propaganda lui este demontată de INS care arată că inflaţia e peste 5,2%

Dancă (PNL), reacţie rapidă la afirmaţiile economice făcute de Dragnea: Propaganda lui este demontată de INS care arată că inflaţia e peste 5,2%

"Inflaţia a ajuns în aprilie la 5,2% şi bate record după record! Este cea mai mare inflaţie din ultimii cinci ani din România şi cea mai mare rata de creştere a preţurilor din Uniunea Europeană. Asta înseamnă că românii plătesc tot mai scump factura unei guvernări populiste şi mincinoase. Propaganda lui Dragnea cu creşterea puterii de cumpărare este demontată, iată, de cifrele oficiale care arată că produsele se scumpesc alarmant de la o lună la alta. Practic, cei care au primit din pix mai mulţi bani la salariu sau pensie, simt acum la buzunar, cum banii lor nu mai au aceeaşi valoare", a transmis Ionel Dancă, într-o postare pe Facebook, însoţită de o imagine cu graficul INS.

Acesta mai prezicează că inflaţia "loveşte" în toţi românii, fie că sunt angajaţi la stat sau la privat.

"Iar inflaţia nu face diferenţe între bugetari şi privaţi, ori între cei cărora li s-au majorat salariile şi cei cărora nu le-au crescut veniturile. Loveşte în toţi, chiar mai tare în cazul celor cu venituri mai mici, în cei cu salariu minim, în pensionari sau în cei cărora nu le-au crescut salariile. Liviu Dragnea trebuie să înceteze să mai vândă gogoşi cu creşterea puterii de cumpărare şi să oprească imediat politicile economice catastrofale care dau cu o mână şi iau cu două din buzunarele românilor. #MinciunaPSD P.S.: Ceea ce ne arată graficul din imagine nu este creşterea puterii de cumpărare ci creşterea explozivă a preţurilor într-un singur an de guvernare PSD - ALDE", a completat Dancă.

Media generală a scumpirilor - inflaţia - a urcat în luna aprilie 2018 la 5,2% faţă de aprilie 2017, înregistrând un record al ultimilor 5 ani, iar faţă de luna martie 2018 creşterea a fost, în aprilie, de 0,5%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

O rată anualizată a inflaţiei de 5,2% nu a mai fost consemnată din luna aprilie a anului 2013.

Potrivit INS, rata medie a inflaţiei în ultimele 12 luni (aprilie 2017 - aprilie 2018) faţă de precedentele 12 luni (aprilie 2016 - aprilie 2017), calculată pe baza IPC, a fost de 2,8%.

Determinată pe baza IAPC, rata medie a fost, în aprilie, de 4,3%.

Creşterile anualizate de preţuri au fost, în aprilie, de 4% la mărfurile alimentare, de 7,2% la mărfuri nealimentare şi de 2,8% la servicii.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat uşor, de la 3,5% la 3,6% prognoza de inflaţie pentru luna decembrie 2018, menţinând-o la 3% pe cea pentru decembrie 2019. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat că majorarea salariilor este inevitabilă, dar se va reflecta în preţuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici