Dăncilă: Am toată deschiderea de a participa la o dezbatere cu Klaus Iohannis, unde hotărăşte el / Declaraţiile preşedintelui trebuie să îi îngrijoreze pe români

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi seara, că nu a renunţat la ideea unei dezbateri publice cu prezidenţiabilul PNL, Klaus Iohannis, precizând că este dispusă în continuare să meargă unde decide acesta, la orice canal de televiziune. Totodată, prezidenţiabilul PSD a spus că declaraţiile lui Iohannis ar trebui să îi îngrijoreze pe români, deoarece vorbeşte şi în calitate de premier şi în calitate de preşedinte, neştiind că există separaţia puterilor în stat

409 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Am toată deschiderea de a participa la o dezbatere cu Klaus Iohannis, unde hotărăşte el / Declaraţiile preşedintelui trebuie să îi îngrijoreze pe români

Dăncilă: Am toată deschiderea de a participa la o dezbatere cu Klaus Iohannis, unde hotărăşte el / Declaraţiile preşedintelui trebuie să îi îngrijoreze pe români

"Nu este un subiect închis (o dezbatere publică -n.r.). Repet ceea ce am spus încă de la începutul campaniei. Am toată deschiderea de a participa la o dezbatere cu Klaus Iohannis, unde hotărăşte el, la orice televiziune, doar ca să existe această dezbatere. Aşa este normalitatea. Asta este România normală, nu cea pe care vrea să o creioneze Klaus Iohannis. De ce îi este teamă, că nu va putea să justifice cei cinci ani în care a fost preşedinte?", a anunţat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Fostul premier l-a acuzat pe actualul preşedinte că fuge de o dezbatere faţă în faţă.

"E clar că fuge de această dezbatere. A fost cerută şi de oameni din jurul lui Klaus Iohannis. De fiecare data a răspunsul a fost nu. A zis că nu vrea să mă legitimeze. M-au legitimat oamenii care m-au votat. Orice motiv pe care îl invocă nu este real. Se teme", a completat Viorica Dăncilă.

Până acum, Klaus Iohannis a refuzat o dezbatere cu prezidenţiabilul PSD, motivând că nu are ce să discute cu aceasta, aşa cum, pe timpul Cabinetului Viorica Dăncilă, nu a existat nici dialog instituţional.

Viorica Dăncilă: Declaraţiile preşedintelui trebuie să îi îngrijoreze pe români

Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, că declaraţiile lui Klaus Iohannis ar trebui să îi îngrijoreze pe români, deoarece vorbeşte şi în calitate de premier şi în calitate de preşedinte, neştiind că există separaţia puterilor în stat.

„Garanţia mea este dată de munca pe care am desfăşurat-o atâta timp cât am fost premier. Am dus România la a doua cea mai mare creştere economică din UE, am crescut nivelul de trai, am venit cu un pact de bunăstare pentru a ne asigura că nimeni nu va mai tăia pensii şi salarii. Am venit cu lucruri concrete. Ce spune domnul Iohannis este departe de realitate. Dânsul trebuie să îşi asume programul de guvernare al Guvernului Orban, care este unul de austeritate. Văd că preşedintele continuă să afirme că va încălca Constituţia. Nu ştie că există separaţia puterii în stat. Atribuţiile preşedintelui nu sunt ca ale premierului. Vorbeşte şi în calitate de preşedinte şi în calitate de premier. Declaraţiile preşedintelui trebuie să îi îngrijoreze pe români”, a spus Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Prezidenţiabilul PSD susţine că sunt justificate criticile aduse şefului statului în mediul online, deoarece refuză o dezbatere.

„ Am vrut de fapt să folosesc expresiile pe care le foloseşte preşedintele. Probabil nu am pus ghilimelele. Am vrut să folosesc cuvintele preşedintelui, nu să jignesc pe cineva. În mediul online trebuie să accepţi şi criticile dacă acestea sunt bazate pe fapte reale. Iohannis a spus că asta este strategia de campanie. Eu cred că este o critică justificată. Dacă eu refuzăm confruntarea cred că şi pentru mine erau aceleaşi aprecieri. Oamenii vor să vadă confruntarea. Pe online fiecare îşi psune punctul de vedere. Ar fi corect că, pentru mine, aceste critici să fie pliate pe realitate. Ce este neplăcut este că în spaţiul online apăr multe lucruri care ţin de dezinformare, şi atunci pot influenţa opinia sau percepţia despre o anumită persoană. Am văzut că pe domnul Iohannis nu îl deranjează acest lucru, că are o strategie şi nu se va abate de la ea indiferent de criticile din online sau din presă”, a adăugat Dăncilă.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că refuzului lui Iohannis de a avea o dezbatere arată dispreţul acestuia faţă de români.

„ Refuzul preşedintelui de a avea o confruntare arată că nu are respect faţă de români, nici faţă de cei care l-au votat, nici faţă de cei care nu l-au votat. Poate în urmă unei confruntări se decideau să îl voteze. Arată aroganţa pe care o are, deja se vede preşedintele României. Arată autosuficienţă şi dispreţ şi faptul că nu îl interesează decât propria persoană. Până şi acest eveniment pe care l-a organizat l-a organizat în circuit închis. Preşedintele trebuie să se adreseze tuturor. A împărţit românii, iar azi a împărţit şi presă. Astazi am arătat atât eu cât şi Klaus Iohannis modul în care respectăm pe români. Încă laş deschisă invitaţia pentru o confruntare. Românii vor alege un român adevărat, ştiu că vor vota cu inimă. Cred că în cabină de vot se vor gândi la ceea ce este mai bine pentru familia lor şi ceea ce este mai bine pentru această ţara. Trebuie să începem să construim un viitor mai bun”, a conchis Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici