Dăncilă: Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi de ONG-uri

Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acetora şi de către reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care îi promovează şi le protejează drepturile, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, înaintea şedinţei de Guvern de miercuri.

401 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi de ONG-uri

Dăncilă: Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi de ONG-uri

"Vom aproba în şedinţa de astăzi (miercuri -n.r.) încă o măsură în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, prin consultările cu organizaţiile neguvernamentale am găsit o soluţie prin care să reducem birocraţia şi să asigurăm mai uşor accesul persoanelor cu dizabilităţi la biletele de călătorie gratuită. Potrivit noilor reglementări, biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acestora şi de către organizaţiile neguvernamentale, care le protejează şi le promovează drepturile", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit reglementărilor în vigoare, biletele de călătorie pentru persoanele cu dizabilităţi pot fi ridicate numai în baza cererii persoanei cu handicap, a reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens sau în baza cererii asistentului personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici