Video Dăncilă, despre răspunsul amânat al preşedintelui pe miniştrii refuzaţi: Nu trebuie să stăm până se termină interimatul/ Replica lui Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că nu trebuie să stăm până se termină interimatul la cele trei ministere, pentru care preşedintele a respins propunerile, şi că şeful statului ar trebui să vină cu un răspuns privind motivarea respingerii cât mai curând. Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut o serie de declaraţii legate de acest subiect.

729 afișări

"Cred că ţine de fiecare persoană care are o demnitate publică să îşi facă datoria. Nu trebuie să stăm până se termină interimatul pentru a avea un răspuns. Ştiu că în 6-7 iunie se termină interimatul", a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de răspunsul pe care îl aşteaptă de la preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul a mai spus că speră ca motivele invocate să fie de legalitate şi nu de opotunitate, pentru că aceasta trebuie să fie condiţia respingerii. "După acest summit, după săptămâna aceasta, cred că o să îl sun (n.r. pe şeful statul):, pentru că e normal ca Guvernul, coaliţia să ştie ce fac".

Şeful Executivului afirma, vineri, că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Mare parte dintre social-democraţi vor o restructurare a Guvernului prin votul Parlamentului. Referitor la subiect, Liviu Dragnea declara, pe 25 aprilie, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Dragnea: Nu mai e fezabil să se vină în Parlament

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că nu mai este fezabil ca Executivul să meargă în Parlament pentru o eventuală restructurare, deoarece e greu să mai convoci plenul acum înainte de alegeri, în contextul afirmaţiilor Vioricăi Dăncilă că nu are un răspuns de la preşedinte pe refuzul miniştrilor.

„Da, în opinia mea nu cred că doamna prim ministru îşi va schimba opţiunea şi nu cred că va… nici nu mai e fezabil să se vină în Parlament, Mai sunt două săptămâni şi ceva până la alegeri şi e greu să mai strângem plenul reunit pentru asta", a declarat Liviu Dragnea, referitor la remanierea prin votul parlamentar.

Întrebat, aşadar, dacă renunţă la această idee, liderul PSD a răspuns: „Noi nu am renunţat, că nu noi o facem".

Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

În prezent cele trei ministere au miniştri interimari: Ana Birchal (ministerul Justiţiei), Eugen Teodorovici (Ministerul Fondurilor Europene) şi Ştefan Radu Oprea (Românii de Pretutindeni).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici