Dăncilă, mesaj de Anul Nou Evreiesc: Transmit sincere salutări comunităţii israelienilor din România

Premierul,Viorica Dăncilă, a transmis, duminică, comunităţilor evreilor din România şi premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cu ocazia sărbătoririi Anului Nou Evreiesc, sincere urări de prosperitate, reiterând convingerea că relaţiile bilaterale vor continua şi se vor dezvolta.

204 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, mesaj de Anul Nou Evreiesc: Transmit sincere salutări comunităţii israelienilor din România

Dăncilă, mesaj de Anul Nou Evreiesc: Transmit sincere salutări comunităţii israelienilor din România

„Cu ocazia Anului Nou Evreiesc 5779, premierul român a adresat mesaje atât comunităţilor evreilor din România, cât şi premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Viorica Dăncilă a transmis cele mai sincere şi cordiale urări de sănătate, fericire, prosperitate şi bunăstare pentru şeful executivului de la Ierusalim, exprimând convingerea că în Noul An Evreiesc relaţiile bilaterale vor fi aprofundate şi consolidate prin menţinerea şi extinderea dialogului guvernamental bilateral. Cu acest prilej, a transmis cele mai calde salutări şi comunităţii israelienilor originari din România, care a contribuit la promovarea colaborării bilaterale culturale, economice şi sociale având un aport semnificativ şi în îndeplinirea dezideratului Marii Uniri de la 1918”, anunţă Guvernul într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Prim-ministrul Dăncilă avut un mesaj şi pentru preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, prin care a reiterat convingerea că relaţiile de colaborare vor continua să existe între cele două ţări.

„În mesajul adresat Preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, premierul a reiterat convingerea că relaţiile de prietenie şi colaborare vor cunoaşte o continuă şi fructuoasă dezvoltare economică şi socială, având la bază elementele patrimoniului cultural comun, încheind cu tradiţionala urare de Shana Tova”, potrivit sursei citate.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis, duminică, cu ocazia sărbătorii Roş Haşana - Anul Nou Evreiesc, un mesaj tuturor evreilor români, precizând că aceasta este o ocazie deosebită "pentru a medita la faptele trecute, la schimbarea celor rele în bine".

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, cu ocazia sărbătorii Roş Haşana - Anul Nou Evreiesc 2018, acesta spunând că generaţiilor viitoare trebuie să le fie transmise valorile de respect, dialog şi toleranţă, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici