Dăncilă susţine că banii pentru alegerea primarilor în două tururi pot fi folosiţi la majorarea pensiei minime

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că PNL preferă să facă alegeri în două tururi, în loc să majoreze pensia minimă. Fostul premier a precizat că pentru a organiza un tur de scrutin se cheltuie 250 de milioane de lei, iar o majorare a pensiei minime cu 10% înseamnă 280 de milioane de lei.

630 afișări
Imaginea articolului Dăncilă susţine că banii pentru alegerea primarilor în două tururi pot fi folosiţi la majorarea pensiei minime

Dăncilă susţine că banii pentru alegerea în două tururi pot fi folosiţi la majorarea pensiei minime

„Pensia minimă nu vrem să o mărim, dar vrem două tururi de alegeri. Pentru un tur de scrutin se cheltuie aproximativ 250 de milioane de lei. Ca să mărim pensia minimă cu 10% ne trebuie 280 milioane de lei. Ce e mai important, să mărim pensia minimă sau să avem alegeri în două tururi? Sunt multe lucruri care cred eu că nemulţumesc oamenii şi care creează neîncredere pentru ziua de mâine şi pentru viitor”, a spus Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Fostul premier este nemulţumit şi de activitatea Guvernului Orban în domeniul agriculturii.

„Obligaţia unui guvern este să găsească pârghiile necesare pentru a avea stabilitate economică şi resursele pentru a pune în aplicare anumite programe atât de importante. Am văzut că pentru agricultură nu există fonduri. Au închis casa unirea, programul tomate şi usturoi. Am văzut că pentru irigaţii s-a diminuat suma, am văzut că pentru pensii nu avem bani, pentru salarii nu avem bani. Vorbeau de infrastructură. Nu vedem nimic legat de infratructură. Toate aceste lucruri ne arată că nu există coerenţă”, a subliniat Dăncilă.

Premierul Ludovic Orban a depus la Parlamentul solicitarea prin care îşi asumă răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici