Daniel Zamfir: PSD, nemulţumit de inacţiunea PNL. La Ministerul Energiei lucrurile trenează nepermis de mult

Lucrurile trenează nepermis de mult la Ministerul Energiei, cu privire la stabilizarea preţurilor carburanţilor, declară la RFI preşedintele Comisiei Economice a Senatului, Daniel Zamfir (PSD): „Există o nemulţumire, în primul rând din cauza inacţiunii celor de la PNL”.

183 afișări
Imaginea articolului Daniel Zamfir: PSD, nemulţumit de inacţiunea PNL. La Ministerul Energiei lucrurile trenează nepermis de mult

„Există o nemulţumire, în primul rând din cauza inacţiunii celor de la PNL şi ultima ieşire a preşedintelui Marcel Ciolacu a fost în legătură cu măsurile care sunt aşteptate la Ministerul Energiei. Acolo lucrurile trenează nepermis de mult cu privire la luarea unor măsuri pentru stabilizarea preţurilor carburanţilor. Ăsta este un motiv de supărare, ultimul motiv de supărare pe care îl avem la adresa partenerilor de coaliţie şi în primul rând la adresa ministrului Virgil Popescu, care chiar din nu ştiu ce motiv întârzie să ia măsuri cu privire la evoluţia preţurilor carburanţilor (...). Noi am propus plafonarea preţului la benzină şi motorină”, spune Daniel Zamfir..

El a fost întrebat de ce nu se reduce TVA.

„Nu o dată s-a demonstrat în trecut şi mai recent, acum, iată, în Germania, Germania a luat această măsură de reducere a TVA-ului la carburanţi şi s-a demonstrat că efectul nu a fost cel dorit. Această reducere a TVA-ului sau a accizei s-a regăsit ulterior în profitul corporaţiilor, în nici un caz nu a fost o scădere la pompă. Sigur, aici, la noi, din păcate, avem şi o acţiune extrem de palidă, dacă nu chiar complice a Consiliului Concurenţei, care de foarte multă vreme nu face ceea ce trebuie să facă în această privinţă”, a afirmat preşedintele Comisiei Economice a Senatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici