Decizia Comisiei juridice în cazurile Şereş şi Păcuraru, amânată

Membrii Comisiei juridice din Senat vor decide miercuri, în privinţa cererilor de începere a urmăririi penale în cazul senatorilor Paul Păcuraru şi Codruţ Sereş, o decizie în acest sens neputând fi luată luni, din lipsă de cvorum, a anunţat preşedintele comisiei, senatorul PNL Norica Nicolai.

37 afișări
Imaginea articolului Decizia Comisiei juridice în cazurile Şereş şi Păcuraru, amânată

Decizia Comisiei juridice în cazurile Şereş şi Păcuraru, amânată

"Întrucât la şedinţa de astăzi nu au fost prezente două grupuri politice, reprezentanţii a două grupuri politice, şi mă refer la PDL, cu unanimitate de voturi membrii comisiei au hotărât să amâne votul până miercuri, la ora 12.00", a menţionat Nicolai la finalul şedinţei, care a durat aproximativ patru ore.

Preşedintele Comisiei juridice a precizat că a notificat în scris tuturor grupurilor politice să asigure prezenţa reprezentanţilor lor în Comisia juridică pentru miercuri, astfel încât "votul să fie dat prin procedura pe care comisia a stabilit-o, adică prin vot secret, ceea ce reclamă prezenţa membrilor comisiei în comisie".

Ea a precizat că, după data de miercuri, conducerea Comisiei juridice va depune la Biroul Permanent al Senatului un număr de trei rapoarte, conducerea acestei Camere urmând să se întrunească şi să decidă dacă va convoca o sesiune extraordinară pe această temă.

Membrii Comisiei juridice au fost convocaţi, luni, pentru a finaliza redactarea rapoartelor la solicitărilor Parchetului ICCJ şi DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorilor Codruţ Sereş şi Paul Păcuraru, la şedinţă participând doar cinci senatori, sub cvorumul necesar, respectiv Norica Nicolai (PNL), Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Verginia Vedinaş (PRM), Gavrilă Vasilescu (PC) şi Ion Basgan (PNL).

Nicolai a menţionat, la încheierea şedinţei, că membrii comisiei trebuie să decidă între trei rapoarte propuse spre adoptare, respectiv trei propuneri de hotărâri ale Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici