Delegaţia FMI, discuţii la sediul PSD. România nu mai are un acord cu Fondul Monetar Internaţional din septembrie 2015

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional discută, la ora transmiterii ştirii, cu o delegaţie a Partidului Social Democrat, condusă de liderul Liviu Dragnea.

455 afișări
Imaginea articolului Delegaţia FMI, discuţii la sediul PSD. România nu mai are un acord cu Fondul Monetar Internaţional din septembrie 2015

Delegaţia FMI, discuţii la sediul PSD. România nu mai are un acord cu Fondul Monetar Internaţional din septembrie 2015

Delegaţia FMI este condusă de Reza Baqir, şeful misiunii FMI pentru România, în timp ce din delegaţia PSD fac parte liderul Liviu Dragnea şi vicepreşedinţii Gabriela Firea, Marian Neacşu, Viorel Ştefan, Mihai Tudose şi Georgian Pop.

România nu mai are un acord cu Fondului Monetar Internaţional din septembrie 2015. Ultimul acord de doi ani a fost, de altfel, îngheţat o lungă perioadă de timp din cauză că autorităţile române nu au ţinut cont de mai multe solicitări ale experţilor FMI, în special de natură fiscală şi privind reforme structurale.

"Misiunea va avea întâlniri cu autorităţile române, dar şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociaţiilor patronale, ai mediului academic şi cu reprezentanţi ai băncilor", se precizează într-un comunicat FMI.

La finalul vizitei, experţii FMI ar putea organiza o conferinţă de presă. Misiunea este condusă de pakistanezul Reza Baqir, numit în ianuarie 2016 şef al misiunii FMI pentru România. Acesta a efectuat deja o primă vizită la Bucureşti, în perioada 12-15 ianuarie, pentru a fi prezentat autorităţilor române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici