Demersul revocării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor. PNL continuă acţiunea

Liberalii vor continua, luni, demersul revocării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor şi a vicepreşedintelui Florin Iordache, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. Acesta a spus că partidul va boicota şedinţele de plen dacă aceştia vor conduce şedinţele.

3144 afișări
Imaginea articolului Demersul revocării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor. PNL continuă acţiunea

PNL va continua, luni, demersul revocării lui Liiviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

„Vom boicota toate şedinţele de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea şi Florin Iordache pentru că ei în acest moment comit un abuz. Asta înseamnă că trebuie finalizată procedura de revocare a celor doi care ocupă funcţii de conducere la Camera Deputaţilor. (...) Nu vom participa la şedinţele respective, asta înseamnă boicot. Noi credem că până la discutarea şi dezbaterea proiectului de lege a bugetului de stat şi a Legii pensiilor se va finaliza procedura de revocare a celor doi din funcţii”, a declarat Ionel Dancă, în Parlament.

Liberalul a afirmat că în prezent Liviu Dragnea şi Florin Iordache nu mai pot conduce şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor, fiind propuşi pentru revocare.

„În acest moment atât Liviu Dragnea, cât şi Florin Iordache au pe ordinea de zi votată ieri în şedinţa Camerei Deputaţilor două cereri de revocare din funcţiile pe care le deţin la conducerea Camerei Deputaţilor. Această procedură trebuie finalizată prin vot final în următoarea şedinţă de plen. Atât timp cât pe ordinea de zi vor fi aceste cereri de revocare votate ieri, atât Liviu Dragnea cât şi Florin Iordache nu pot conduce şedinţele Camerei Deputaţilor. Practic în acest moment Liviu Dragnea şi Florin Iordache nu mai pot ocupa funcţii de conducere în ceea ce priveşte şedinţele Camerei Deputaţilor”, a adăugat Dancă.

Întrebat ce se va întâmpla dacă şi PSD va cere revocarea vicepreşedintelui liberal al Camerei Deputaţilor, Ionel Dancă a afirmat că „va trebui respectat regulamentul” şi că „se va ajunge la un impas”.

De asemenea, purtătorul de cuvând al PNL a a explicat de ce şedinţa de plen de miercuri a fost regulamentară şi că din moment ce a fost propusă o cerere de revocare a conducerii Camerei, Florin Iordache trebuia să lase un alt vicepreşedinte al forului să prezideze, în mod legitim, lucrările şedinţei.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache şi Eugen Nicolicea din funcţia de vicepreşedinte al Camerei. Singurul vicepreşedinte al forului din partea PSD pe numele căruia nu a fost formulată o cerere de revocare este Carmen-Ileana Mihălcescu.

”Astăzi (miercuri - n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a domnului vicepreşedinte Florin Iordache şi a domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

În schimb, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor,. Liviu Dragnea şi a sa, nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Totodată preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat, miercuri, că şeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acţiunii din Parlament, spunând că Opoziţia, "după stilul lui Iohannis", vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără ştirea preşedintelui.

În replică, întrebat miercuri despre acuzaţiile potrivit cărora ar fi încercat să îl contacteze telefonic pe Florin Iordache pentru a pune presiune pe acesta, Klaus Iohannis a spus: „Haideţi, lăsaţi-mă cu prostii din astea, nişte poveşti inventate”.

Chestionat dacă a avut vreo implicare în demersul Opoziţiei, şeful statului a răspuns: „Nu, nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici