Departamentul CENTENAR, înfiinţat în cadrul Guvernului pentru marcarea a o sută de ani de la Unire - Mediafax

Departamentul CENTENAR, înfiinţat în cadrul Guvernului pentru marcarea a o sută de ani de la Unire

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, înfiinţarea unei structuri în cadrul aparatului de lucru al Guvernului - Departamentul CENTENAR - ce are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii şi organizării manifestărilor Centenarului României (1918-2018) şi Primului Război Mondial.

855 afişări

Imaginea articolului Departamentul CENTENAR, înfiinţat în cadrul Guvernului pentru marcarea a o sută de ani de la Unire

Departamentul CENTENAR, înfiinţat în cadrul Guvernului pentru marcarea a o sută de ani de la Unire

''Departamentul CENTENAR nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului şi este finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului'', se arată într-un comunicat de presă al Executivului remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, departamentul, printre altele, supune spre aprobare prim-ministrului, prin decizie, pe baza propunerilor formulate de ministerele şi autorităţile publice implicate, manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, realizează dezbateri pe teme legate de marcarea şi aniversarea Centenarului României României şi a Primului Război Mondial, coordonează desfăşurarea în mod unitar, la nivel naţional, a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial şi elaborează opinii şi informează Guvernul cu privire la acţiunile şi manifestările dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial.

 

De asemenea, Departamentul CENTENAR elaborează documente, analize, rapoarte şi sinteze dedicate aniversării, pe care le pune la dispoziţia prim-ministrului sau instituţiilor implicate, după caz, fundamentează oportunitatea şi propune prim-ministrului participarea, reprezentarea sau transmiterea de mesaje la manifestările naţionale şi internaţionale dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului

Război Mondial, centralizează datele despre derularea activităţilor dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial, întocmeşte şi prezintă proiecte de mesaje sau declaraţii aferente aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial şi stabileşte şi instituie măsurile de comunicare publică şi identitate vizuală pentru aceste acţiuni şi manifestări.

''Departamentul va colabora strâns cu ministerele şi cu autorităţile publice implicate în punerea în aplicare a aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial, cu alte instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale'', se mai arată în document.

Departamentul va fi condus de un secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului. De asemenea, tot prin decizie a prim-ministrului se vor stabili şi atribuţiile respectivului secretarul de stat. Numărul maxim de posturi ale Departamentului este de 25, inclusiv demnitarul, cu încadrarea în numărul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
GUVERN ,
CENTENAR ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.