Deputat PMP: Doamnă gafă Dăncilă, cu noi taxe şi accize orice ageamiu ştie să îngroape economia

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a reacţionat, joi, cu privire la măsurile fiscale luate de Guvern. El le transmite Vioricăi Dăncilă şi lui Eugen Teodorovici că orice „ageamiu” ştie să îngroape o economie prin introducerea de noi taxe şi accize sau împrumuturi.

1043 afișări
Imaginea articolului Deputat PMP: Doamnă gafă Dăncilă, cu noi taxe şi accize orice ageamiu ştie să îngroape economia

Deputat PMP: Doamnă gafă Dăncilă, cu noi taxe şi accize orice ageamiu ştie să îngroape economia

„Alo, domnule perceptor Teodorovici, doamna gafă Dăncilă, cu noi taxe, impozite, accize şi spoliere, prin împrumuturi şi îndatorare, ştie orice ageamiu să îngroape o economie. Foarte bine că tăiaţi din huzurul bugetofag al aparatului de stat, pe care înşivă l-aţi plămădit monstruos, după chip şi asemănare, dar despre investiţii şi dezvoltare macroeconomică aţi auzit vreodată?!”, a scris, joi, pe Facebook, Marius Paşcan.

El a adăugat că Guvernul vrea să scoată bani din piatră seacă, deoarece au nevoie de şapte miliarde de lei pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3%.

„Deşi nu recunoaşte în ruptul capului că, prin măsurile iresponsabile pe care le-a promovat, economia României dă semne de colaps, Guvernul se pregăteşte să scoată bani din piatră seacă... Urmează, printre altele, la o primă strigare, reducerea numărului de posturi de secretari de stat în ministere, un sistem de impozitare graduală în privinţa pensiilor speciale, respectiv taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate, eliminarea sporului pentru condiţii grele şi vătămătoare de muncă, toate ambalate prin Ordonanţă de Guvern. Guvernul Dăncilă este nevoit să reducă drastic din cheltuielile statului, să-şi invalideze propriile măsuri anterioare populiste, electoraliste, întrucât e obligat să facă rost de aproape 7 miliarde de lei pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3%. În acest sens, Guvernul a mai pregătit, din luna septembrie, taxarea zahărului din băuturile răcoritoare şi va scumpi ţigaretele, urmează probabil acciza pe oxigenul din aer şi hidrogenul din apă”, a adăugat Marius Paşcan, lider de grup şi deputat al PMP.

Reacţia vine în urma adoptării a mai multor măsuri fiscale în şedinţa Executivului de miercuri.

Noi măsuri fiscale pentru a ajuta datornicii să îşi plătească restanţele de peste un milion de lei au fost adoptate în şedinţa de Guvern. Printre măsuri se află şi plata eşalonată a obligaţiilor bugetare, conversia în acţiuni a obligaţiilor, stingerea restanţelor prin darea în plată a unor imobile.

Conform proiectul, măsurile vizează persoanele fizice sau juridice cu datorii de peste un milion de lei şi posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să opteze pentru restructarea financiară şi să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.

Măsuri: plata eşalonată a obligaţiilor bugetare, conversia în acţiuni a obligaţiilor, stingerea restanţelor prin darea în plată a unor imobile.La acestea se adaugă anularea unor obligaţii bugetare principale în proporţie de maxim 50%, din totalul acestora, funcţie de capacitatea financiară de plată a debitorului.

Proiectul mai prevede amânarea la plată a accesoriilor datorate de contribuabili în vederea anulării dacă planul de restructurare se finalizează cu succes.

Taguri:
pascan,
pmp,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici