Deputat PNL: Românii din Diaspora au trimis în ţară 3,4 miliarde de euro, mai mult decât toate investiţiile străine

Românii din Diaspora au trimis în ţară 3,4 miliarde de euro în 2020, mai mult decât toate investiţiile străine directe - 3 miliarde de euro, afirmă deputatul PNL Sebastian Burduja, care citează un studiu Eurostat. El propune un grup informal de lucru pe tema încurajării investiţiilor în România.

880 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Românii din Diaspora au trimis în ţară 3,4 miliarde de euro, mai mult decât toate investiţiile străine

„Vă mulţumim, dragi români din diaspora. Pentru că munca voastră susţine şi dezvoltarea României. Poate nu ştiati, dar împreună aţi trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020. Cea mai mare sumă dintre cele 27 de state membre şi, pentru prima dată în ultimul deceniu, mai mult decât toate investiţiile străine directe - 3 miliarde de euro. Sunt cele mai recente date Eurostat, publicate la finalul anului trecut. Ca om politic şi mai ales ca cetăţean al acestei ţări, mă înclin în faţa dumneavoastră”, scrie pe Facebook Sebastian Burduja.

El pledează pentru atragerea investiţiilor străine directe în România.

„Ca economist, îmi menţin părerea că trebuie să facem mai mult pentru a atrage investiţii străine directe în România. Acestea înseamnă locuri de muncă mai bine plătite, un trai mai bun pentru toţi românii. Şi şanse mai mari să îi atragem pe românii din diaspora înapoi acasă. Pentru asta, avem nevoie de o agenţie pe bune de promovare a investiţiilor străine şi a comerţului internaţional. Un instrument formalizat prin lege, care sa construiască o imagine atractivă României, în întreaga lume. Cu o atitudine proactivă, care să împrumute şi să adapteze modelele care funcţionează în alte state. Lucrez la o propunere legislativă pe acest subiect (despre care am scris pe larg pentru Agora Digi - link în comentarii). Lansez astfel o invitaţie pentru reunirea unui grup informal de lucru pe tema încurajării investiţiilor în România. Am început deja o serie de consultări cu actori importanţi, însă oricine are pregătirea şi experienţa să contribuie este binevenit”, conchide deputatul PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici