Deputat PSD: Liberalii fug de votul românilor ca dracul de tămâie

Liberalii „fug de votul românilor ca dracul de tămâie”, spune deputatul PSD Marian Mina, după ce liderii PNL au cerut comasarea alegerilor. El îi cere lui Dan Motreanu, prim-vicepreşedinte PNL, să nu le mai spună primarilor că PSD şi PNL vor candida pe liste comune.

310 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD: Liberalii fug de votul românilor ca dracul de tămâie

„Liberalii s-au dat jos de pe stâlpii de telegraf şi s-au apucat de comasat alegeri! Cum e viaţa asta: acum 3 ani le săreau batistele pe nas că vor alegeri anticipate cât mai repede, acum fug de votul românilor ca dracul de tămâie. Eu cred că, şi dacă facem o sesiune specială de alegeri pentru ei, ca extragerile loto de sărbători, în care să candideze singuri, au toate şansele să iasă pe locul doi! Aici au ajuns”, scrie pe Facebook Marian Mina.

Deputatul PSD îi transmite primvicepreşedintelui PNL Dan Motreanu că „românilor nu le arde de comasări”.

„Revin cu rugămintea să nu le mai spui primarilor din judeţ că vom candida pe liste comune! Chestia asta există doar în mintea ta de ministru - de 2 săptămâni - autopropus pe la toate ministerele! Aţi uitat că sunteţi la guvernare. Liberalule, democraţia înseamnă alegeri! Munciţi ceva şi oamenii vor aprecia, cu siguranţă! Nu mai mutaţi trecerea de pietoni, precum borfaşii la accidente, că poate - poate scăpaţi. Nu scăpaţi! Românii au văzut deja de ce sunteţi în stare”, încheie Marian Mina.

Liberalii susţin comasarea alegerilor din 2024.

PSD respinge ideea comasării alegerilor de anul viitor. Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, spune la RFI că „România are cu totul şi cu totul alte priorităţi în acest moment” şi că o comasare a alegerilor din 2024 ar fi neconstituţională: „Tehnic nu se poate face”.

„Indiferent ce ai comasa. Ai putea să comasezi maxim alegerile locale cu cele parlamentare, dar trebui să ai un motiv foarte serios, potrivit Constituţiei, pentru care modifici data alegerilor şi prelungeşti mandatele aleşilor locali cu câteva luni. Data trecută am avut pandemia, aveam stare de urgenţă în România, astăzi ce avem ca să prelungeşti mandatele primarilor? Mofturi şi dorinţa de a câştiga electoral? Îmi pare rău! Regulile electorale trebuie să fie extrem de stricte şi nu modificate după propriul interes sau interesul partidului de la guvernare, indiferent care este acela”, încheie Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici