Deputat USR: Coaliţia PSD-PNL să organizeze, rapid, concursuri pe bune pentru directorii CE Oltenia

Deputatul USR Radu Miruţă solicită PSD şi PNL să organizeze, rapid şi pe bune, concursuri pentru funcţiile de conducere ale Complexului Energetic Oltenia, astfel încât la şefia acestuia să ajungă adevăraţi specialişti şi nu la „politruci care să sugrume” complexul energetic.

99 afișări
Imaginea articolului Deputat USR: Coaliţia PSD-PNL să organizeze, rapid, concursuri pe bune pentru directorii CE Oltenia

Deputat USR: Coaliţia PSD-PNL să organizeze, rapid, concursuri pe bune pentru directorii CE Oltenia

„S-au prefăcut că vorbesc astăzi (joi - n.r.) în şedinţa de Guvern despre tragedia de la Jilţ. Virgil Popescu (PNL) şi Marius Budăi (PSD) ştiau problemele de la CE Oltenia, dar le-au încuviinţat fiindcă erau generate de colegii şi firmele de partid. După ce PSD şi PNL au sugrumat prin oameni politici nepricepuţi întreg complexul energetic, acum se prefac miraţi despre o situaţie binecunoscută. Lucrurile se ştiau, dar mafia politică din CEO nu a luat nicio masură fiindcă cei împotriva cărora ar fi trebuit luate măsuri sunt fix colegii de partid, cei care întreţin prin puterea funcţiei lor mizeria din CEO. Cei de la PSD şi PNL ar fi trebuit să îşi facă autodenunţ”, declară Radu Miruţă, deputat USR de Gorj şi membru în Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor.

USR cere Coaliţiei PSD-PNL organizarea cât mai rapidă de concursuri „pe bune” pentru conducerea complexului energetic, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţii CE Oltenia.

De asemenea, USR solicită deblocarea beneficiilor prevăzute de Legea 197/2021, lege care a recunoscut salariaţilor din domeniu condiţiile speciale de lucru.

„În anul 2020, doar în zona minieră, fără termo, s-au înregistrat 103.064 de zile de incapacitate de muncă în rândul angajaţilor CE Oltenia, din cauza unor boli ce au legătură cu profesia”, arată USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici