Deputaţii au avut peste 2.000 de interpelări. Premierul Dăncilă, în topul celor care nu răspund/ Ce au au vrut să afle aleşii

Peste 2.000 de interpelări şi întrebări au adresat deputaţii în sesiunea parlamentară trecută, dintre care 252 au rămas fără răspuns. Majoritatea aleşilor au vrut să afle despre pregătirile în anul Centenar, proiectele de infrastructură şi măsurile luate pentru sprijinirea persoanelor cu handicap.

878 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au avut peste 2.000 de interpelări. Premierul Dăncilă, în topul celor care nu răspund/ Ce au au vrut să afle aleşii

Deputaţii au avut peste 2.000 de interpelări. Premierul Dăncilă, în topul celor care nu răspund

Parlamentarii au trimis către ministere şi alte instituţii ale Guvernului 2.215 interpelări şi întrebări în sesiunea parlamentară trecută. Dintre acestea, 252 nu au primit un răspuns, cu toate că regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că Guvernul trebuie să răspundă în cel mult două săptămâni. În topul celor care nu au primit răspuns la interpelări se află liderii Opoziţiei - preşedintele PMP, Eugen Tomac, cel al USR, Dan Barna, dar şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a înregistrat, în perioada ianuarie-iulie, nouă interpelări la care nu a primit răspuns. Una dintre ele a fost adresată ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi se referă la construirea de diguri în 2017, iar alta a fost trimisă în atenţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi se referă la datoria publică a României. De asemenea, Tomac a trimis către ministrul Transporturilor, Lucian Şova, trei interpelări în care l-a întrebat despre proiectele de infrastructură şi fondurilor atrase de la UE, însă fără a obţine şi un răspuns. Alte două interpelări au fost adresate ministrului Culturii, George Ivaşcu, pe care liderul PMP l-a întrebat despre stadiul pregătirii pentru anul Centenar. Deputatul PMP a mai adresat inerpelări şi ministrului Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, şi ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Şi viceliderul deputaţilor USR, Dan Barna, a trimis către ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, o interpelare în care o întreabă despre poziţia ministerului cu privire la situaţia românilor din Italia, ca urmare a alegerilor anticipate.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici