Deputaţii din Comisia de apărare cer o întâlnire cu conducerea SMFA pe tema F-16

Deputaţii din Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au decis, marţi, să solicite pentru săptămâna viitoare o întrevedere cu conducerea SMFA şi a Departamentului pentru Armamente din cadrul MApN pe tema achiziţiei de avioane F-16, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

11 afișări
Imaginea articolului Deputaţii din Comisia de apărare cer o întâlnire cu conducerea SMFA pe tema F-16

Deputaţii din Comisia de apărare cer o întâlnire cu conducerea SMFA pe tema F-16 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Comisiei au decis să trimită la Ministerul Apărării Naţionale o scrisoare în care să ceară conducerii SMFA şi a Departamentului pentru Armamente o întâlnire în cursul săptămânii viitoare, pentru o informare pe tema avioanelor F-16, până la sosirea de la Guvern a materialelor referitoare la acest subiect.

Potrivit surselor citate, ziua întâlnirii va fi stabilită în funcţie de răspunsul care va fi primit de la minister.

CSAT a aprobat, recent, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz, documentul urmând să fie trimis Parlamentului spre dezbatere şi decizie. În şedinţa CSAT, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a prezentat o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Forţelor Aeriene.

Achiziţionarea avioanelor F-16 aprobată de CSAT va costa aproximativ 1,3 miliarde dolari, primele aparate, cu o resursă de zbor estimată la încă 10-15 ani, urmând să ajungă în România în 2013, o etapă strategică ulterioară fiind achiziţionarea a încă 24 de aeronave de acest tip noi, informa, ulterior, MApN.

Ministerul preciza că cele 24 de avioane aprobate de CSAT sunt variantă Block 25, revitalizate şi complet echipate, iar pachetul cuprinde asistenţă tehnică pentru o perioadă de 3-5 ani şi pachet de suport logistic, simulatoare de zbor, pregătirea personalului navigant şi tehnic, transportul, adaptarea infrastructurii de la sol, muniţia, armamentul, costuri administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici