Deputatul Mircia Giurgiu va vota proiectele Guvernului Boc, chiar dacă va fi exclus din PDL

Deputatul Mircia Giurgiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va vota în Parlament proiectele Guvernului Boc, chiar dacă va fi exclus din PDL şi va rămâne independent.

19 afișări
Imaginea articolului Deputatul Mircia Giurgiu va vota proiectele Guvernului Boc, chiar dacă va fi exclus din PDL

Deputatul Mircia Giurgiu va vota proiectele Guvernului Boc, chiar dacă va fi exclus din PDL (Imagine: www.cdep.ro)

Mircia Giurgiu a afirmat că se aşteaptă să fie exclus din PDL după ce a votat pentru moţiunea de cenzură, dar a spus că nu se va afilia UNPR, ci va activa ca deputat independent.

"Mă aştept să fiu exclus din PDL, voi respecta decizia colegilor, chiar dacă vor vota pentru excluderea mea. Voi rămâne independent şi nu mă voi afilia la UNPR, şi nici la alt partid. Întotdeauna voi vota cu Guvernul Boc, de fiecare dată, chiar dacă voi rămâne independent, dar nu voi vota tăierea salariilor şi a pensiilor. În rest, voi susţine tot timpul Guvernul, fie că voi fi în partid, fie în afara lui. Nu voi vota nicio moţiune de cenzură, decât când va fi vorba de măsuri care afectează populaţia", a spus Mircia Giurgiu.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca, la Curtea Constituţională, care va analiza în 24 iunie pachetul măsurilor de austeritate, să se găsească o soluţie, astfel încât pensiile sub 1.000 de lei să nu fie reduse cu 15 la sută.

"Sper, ca om, ca la dezbaterea din CC a pachetului de măsuri de austeritate să apară ceva, să se ţină cont de puterea de cumpărare şi să se găsească o soluţie ca pensiile de până la 1.000 de lei să fie scutite de reduceri. CC poate spune că, potrivit drepturilor omului, nu se poate asigura un nivel de trai decent în urma reducerii salariilor şi a pensiilor", a subliniat Giurgiu.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Moţiunea de cenzură a fost votată şi de câţiva dintre parlamentarii PDL, printre care deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici