Deputatul PNL Alexandru Muraru: Putin va fi aruncat de la putere de către propriul sistem, e în faza de precolaps

  • Asistăm la perioada de precolaps a dictatorului Vladimir Putin, declară la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru.
  • El crede că mobilizarea militară din Rusia este de fapt un model stalinist de control social total.
671 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Alexandru Muraru: Putin va fi aruncat de la putere de către propriul sistem, e în faza de precolaps

Aproape 1.500 de manifestanţi care protestau faţă de mobilizarea militară parţială anunţată de Vladimir Putin au fost reţinuţi în zeci de oraşe din Rusia, începând de sâmbătă. Peste 8.500 de ruşi au plecat într-o singură zi în Finlanda vecină, de teamă să nu fie trimişi pe front în Ucraina.

Alexandru Muraru spune că invazia rusă din Ucraina este un eşec de proporţii.

„Trebuie spus că la şapte luni de la debutul războiului, operaţiunea specială, cum o numeşte Federaţia Rusă, de fapt o invazie barbară a unei ţări suverane reprezintă un eşec de proporţii. Această mobilizare, care este practic prima mobilizare a Rusiei de la al Doilea Război Mondial este probabil cea mai nepopulară decizie pe care o ia Putin de la momentul în care a început ascensiunea în Rusia, în 1999, este o decizie fără precedent, iar mobilizarea a 300.000 de bărbaţi, aşa cum a spus Putin în discursul de pe 29 februarie intră în contradicţie directă, aşa cum au remarcat specialiştii şi jurnaliştii, cu cifrele în sine şi cu decretul de mobilizare, pentru că acolo nu se face referire la o mobilizare parţială, ci se face doar referire la bărbaţi cu pregătire militară, deci nu există nici o garanţie că cifra va rămâne aceasta, de vreme ce primele recrutări nu au avut nici o legătură cu pregătirea militară (...). Este o criză politică majoră, în mijlocul războiului, societatea rusă este direct purtată în război, chiar dacă la început a părut o afacere sau o chestiune a sistemului politic şi a lui Putin după 24 februarie, ceea ce se întâmplă după 21 septembrie arată practic că războiul trece direct în casa fiecărei familii din Rusia. Este un model stalinist de control social total””, spune Muraru.

Deputatul afirmă că „este faza de precolaps a oricărui dictator, aşa cum şi Antonescu şi Hitler au făcut la vremea respectivă, implicarea în deciziile militare a elitei politice înseamnă foarte clar o distrugere a oricărui sistem politic şi social”.

„Da, este fără doar şi poate că acesta este un demers fără de întoarcere, faptul că Putin în final va fi mai degrabă aruncat de la putere de către propriul sistem, decât de consecinţele războiului din Ucraina, pentru că orice sistem politic are acest instinct de a se conserva şi e aproape clar că nu toţi cei care sunt în preajma lui Putin sunt de acord cu aceste demersuri”, spune deputatul PNL, îtrebat dacă acesta este „începutul sfârşitului” pentru Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici