Deputatul PSD Mircea Drăghici: PSD are datorii de 7 milioane euro şi o poprire pe cont

Deputatul PSD Mircea Drăghici a declarat, joi, că datoriile PSD ajung la 7 milioane de euro, precizând că există şi o poprire pe cont, instituită în urmă cu trei zile, care ar urma să fie soluţionată până la sfârşitul săptămânii.

470 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Mircea Drăghici: PSD are datorii de 7 milioane euro şi o poprire pe cont

PSD (Foto: Bogdan Baraghin / Mediafax Foto)

"În 2010, când am fost investit trezorierul partidului, aveam datorii de peste 10.500.000 de euro, rămase din campaniile electorale precedente, astăzi, datoriile sunt, cum se poate vedea pe site-ul ANAF, undeva la 7 milioane de euro, unde 1 milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmează să îl achiziţionăm", a declarat deputatul Mircea Drăghici.

Deputatul PSD a mai afirmat că, în prezent, PSD are instituită o singură poprire pe cont, spre deosebire de anul 2010, când partidul a avut 9 popriri, afirmând că situaţia financiară a formaţiunii este cu mult mai bună.

"În 2010, când am preluat partidul, aveam nouă popriri, în curs, inclusiv sechestru pe o parte din bunuri. Astăzi, situaţia financiară a partidului este cu mult mai bună. Este o singură poprire, instituită acum trei zile şi este în curs de soluţionare până la sfârşitul săptămânii", a spus Drăghici.

Deputatul PSD a mai susţinut că sunt executori judecătoreşti care "respectă mai puţin legea", precizând că împotriva acestora PSD a făcut sesizări, câştigând la instanţa pe fond.

"Din păcate, sunt executori judecătoreşti care, în opinia noastră, respectă mai puţin legea. De aceea am fost nevoiţi să face sesizări penale în unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate, le-am deblocat, dar în continuare alţi executori vin de la o zi la alta pe filiale din ţară şi se înscriu pe conturile noastre de la centru, pentru că le este mai uşor, ca să ne poprească veniturile. Este puţin dificilă activitatea în felul acesta şi încercăm pas cu pas să le rezolvăm pe toate", a spus Mircea Drăghici.

Cât priveşte plata cotizaţiilor membrilor de partid, deputatul PSD a afirmat că îşi propune, ca până la Congres, să amendeze Statutul PSD, astfel încât membrii de partid care nu îşi plătesc cotizaţiile 3 luni sau 6 luni la rând să fie suspendaţi sau excluşi din partid sau dacă nu, cel puţin să li se interzică să se înscrie în competiţiile electorale.

"Este bine ca partidele să îşi stabilescă intern minimul de cotizaţie pe care fiecare membru să o dea şi a fost propunerea mea ca statutul să fie modificat ca cel care nu cotizează 3 luni sau 6 luni la rând să fie suspendat sau exclus din partid", a mai declarat Mircea Drăghici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici