Predoiu: Aproape 80% din promisiunile guvernării PSD, neîndeplinite. Ponta, un premier incompetent

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că 80% din promisiunile programului de guvernare al PSD nu au fost îndeplinite,arătând că guvernarea PSD este lipsită de curaj, iar Victor Ponta a fost un premier “fricos”, “incompetent”, “flecar” şi este “un pariu pierdut şi o iluzie dezumflată”.

831 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Aproape 80% din promisiunile guvernării PSD, neîndeplinite. Ponta, un premier incompetent

Catalin Predoiu (Foto: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Predoiu a postat, miercuri, pe Facebook o analiză a promisiunilor neonorate din programul de guvernare a PSD, arătând că din cele 159 de promisiuni, 23 au fost îndeplinite,- 14,5%, 127 au fost uitate sau s-au dovedit minciuni, adică 79,9%, iar 9 sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost realizate de guvernul anterior.

El a arătat că cel mai grav lucru în prezent este faptul că Ponta propune, “din nou – déjà-vu 2008 - un model economic riscant, axat pe creştere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate şi consum”.

"Domnul V. Ponta a prezentat în direct la televiziunea prietenului său, dl Ghiţă, o enumerare a succeselor Guvernului său: 6 promisiuni electorale ale guvernării sale - 6 îndeplinite, deci o rată de succes de 100% - după model nord-coreean. În realitate, programul de guvernare PSD - Ponta conţine 159 de promisiuni, dintre care: 23 de promisiuni au fost îndeplinite (14,5%); 127 de promisiuni au fost “uitate” sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%); 9 promisiuni sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost îndeplinite de guvernul anterior, fie nu intră în atribuţiile Guvernului, fie au fost îndeplinite doar parţial (5,6%)", a menţionat Predoiu.

El a arătat că statistica demonstrează că guvernarea PSD este lipsită de curaj şi responsabilitate, iar Ponta a ezitat în faţa reformelor.

"Documentul de mai jos demonstrează statistic că guvernarea PSD este lipsită de curaj şi responsabilitate. În faţa eşecurilor, Ponta a arătat întotdeauna cu degetul spre alţii. În faţa reformelor a ezitat şi s-a eschivat. A fost un premier pe cât de fricos, pe atât de demagog, pe cât de incompetent, pe atât de flecar", a adăugat Predoiu.

Potrivit liderului PNL, aproape 80% din programul guvernului PSD - Ponta este neîndeplinit după aproape 4 ani în funcţie, iar restul, cu rezultate incerte. "În schimb, Ponta a declarat că doreşte să continue până în decembrie 2016 ce a început: risipirea şi furtul banilor publici (vezi de ex.cazul Turceni devalizat de avocaţi); blocajul sau dezorganizarea instituţională în administraţie (azi toate ministerele şi agenţiile stau, nimeni nu mai face nimic, administraţia este paralizată); eşecul total al unor forme majore (de ex.,legea descentralizării administrative); stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educaţiei, al companiilor de stat şi al administraţiei centrale şi locale, dezastru la fondurile europene); eşecul construcţiei de autostrăzi (niciun metru de autostradă contractat în mandatul V. Ponta, cele construite se surpă); eşecul relansării capitalului autohton (vezi numărul de falimente în mandatul V. Ponta); eşecul creşterii investiţiilor străine (vezi prăbuşirea lor în mandatul V. Ponta); eşecul relansării pieţei muncii şi diminuării şomajului (vezi creşterea numărului de şomeri, înspecial în rândul tinerilor);neşecul prevenirii corupţiei în propriul guvern (vezi numărul miniştrilor inculpaţi şi condamnaţi); eşecul apărării şi promovării intereselor noastre economice acasă sau în străinătate (vezi cazul Rompetrol)", mai susţine Predoiu.

El a adăugat că mandatul PSD – Ponta este notabil prin faptul că România este singura ţară din UE condusă de un premier inculpat.

"Mandatul PSD - Ponta este notabil doar prin groaznic de ruşinoasa situaţie în care a adus ţara- singura ţară din UE condusă de un premier inculpat ( pentru spălare de bani şi evaziune fiscală)", a mai arătat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele liberal a susţinut că în locul reformelor structurale, Ponta a preferat măsurile bugetare pentru baronii PSD.

"Pentru mulţi, de la cei câţiva oameni cheie în statul român care l-au promovat şi sprijinit în momente esenţiale, până la foştii parteneri politici şi electorat, V. Ponta şi guvernul PSD sunt un pariu pierdut şi o iluzie dezumflată. Dar cel mai grav lucru în prezent este faptul că ne propune, din nou – déjà-vu 2008 - un model economic riscant, axat pe creştere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate şi consum", a mai afirmat liderul liberal.

El a menţionat pomisiunile programului de guvernare PSD care nu au fost îndeplinite, printre care reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale, combaterea traseismului politic, alinierea la media europeană a redevenţelor, finalizarea autostrăzilor Bucureşti – Arad, Transilvania, Bucureşti- Ploieşti- Braşov, dezvoltarea satului românesc, refacerea sistemului de irigaţii, împăduriri, finalizarea Camerelor agricole, comensarea medicamentelor la 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 lei, internet wireless gratuit în jurul instituţiilor publice, programul masă caldă pentru elevii din ciclul primar.

Potrivit lui Predoiu, alte promisiuni neonorate de guvernul PSD sunt lipsa cvorumului de prezenţă necesar validării referendumului pentru revizuirea Constituţiei, modificarea numirii în funcţie a judecătorilor şi procurorilor, prin formalizarea rolului preşedintelui şi a ministrului justiţiei, a procedurii de numire a membrilor CC, cu eliminarea factorului politic, o singură angajare a răspunderii Guvernului pe sesiune parlamentară, reducerea evaziunii fiscal, eliminarea influenţei politicului în sistemul judiciar.

Între promisiunile realizate figurează, în opinia lui Predoiu, menţinerea cotei unice de impoziare de 16%, întărirea sistemului de salarizare special a angajaţilor din sistemul fondurilor europene, indexarea pensiei cu inflaţia, creşterea progresivă a bugetului apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici