Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securităţi, a demisionat din PDL

Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securităţi, a demisionat din PDL, a anunţat, luni, liderul grupului democrat-liberal din Cameră, Mircea Toader.

32 afișări
Imaginea articolului Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securităţi, a demisionat din PDL

Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securităţi, a demisionat din PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Toader a precizat că Buta a demisionat din proprie iniţiativă, întrucât nu vrea să creeze o imagine proastă partidului.

Sorin Buta a susţinut că procedurile juridice în cazul său nu au fost finalizate.

Conform lui Mircea Toader, partidul i-a transmis lui Sorin Buta că trebuie să-şi reglementeze situaţia juridică, iar dacă se constată că ar fi fost un abuz în cazul său, atunci va fi reprimit în partid, dacă nu, va rămâne în afara PDL.

Toader a mai precizat că i-a propus lui Sorin Buta să activeze în continuare în cadrul grupului PDL din Cameră.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, în 26 ianuarie, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Deputatul PDL Sorin Buta a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că se consideră nevinovat şi că va ataca această hotărâre, "mergând până la CEDO".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici