Dezbaterea de miercuri seară între candidaţii la Preşedinţie, incertă

Dezbaterea anunţată pentru miercuri seară, între primii cinci candidaţi la Preşedinţie conform sondajelor de opinie, este incertă, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declarând pentru MEDIAFAX că PSD s-a retras de la negocieri, iar discuţiile s-au sistat.

12 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea de miercuri seară între candidaţii la Preşedinţie, incertă

Dezbaterea de miercuri seară între candidaţii la Preşedinţie - incertă (Imagine: MediafaxFoto)

Lăzăroiu a relatat că Viorel Hrebenciuc a plecat de la discuţii.

"Noi am vrut o dezbatere în trei, am acceptat o variantă cu cinci candidaţi pentru a ne dovedi bunăvoinţa, dar PSD a încercat să ne impună TVR, cu participarea televiziunilor mogulilor, inclusiv să ne impună moderatori ai mogulilor. Noi am propus Parlamentul, dar ei au vrut să ne impună televiziunile mogulilor, unde noi nici măcar în campanie nu ne-am dus", a adăugat Lăzăroiu.

El a precizat că şi TVR este, în opinia sa, controlată de PSD, partid care miercuri a părăsit negocierile pentru organizarea dezbaterii electorale.

Întrebat dacă dezbaterea anunţată pentru miercuri seară va mai avea loc, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "Noi explorăm variante pentru ca o dezbatere să aibă loc, plecând de la propunerea noastră legată de formula de trei". El a adăugat că rămâne de văzut dacă Mircea Geoană va accepta acest lucru, precizând că Traian Băsescu este dispus să participe inclusiv la o dezbatere la care să fie prezent doar Crin Antonescu.

În urmă cu o oră şi jumătate, Viorel Hrebenciuc declara că staff-urile de campanie au convenit ca dezbaterea electorală de miercuri seară, între cinci candidaţi, să aibă loc la Televiziunea Română, la ora 19.45, cu un singur moderator, care ar putea fi Luca Niculescu.

Tot atunci, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declara că moderatorul este Luca Niculescu, menţionând însă că decizia finală va fi luată după ce preşedintele TVR, Alexandru Sassu, va veni la întâlnirea staff-urilor de campanie pentru a discuta despre această formulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici