Dezbaterea dintre Macron şi Le Pen se intensifică. Emmanuel Macron: „Nu aveţi niciun răspuns” / Marine Le Pen: Nu mă întrerupeţi

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi contracandidata de extremă-dreapta Marine Le Pen au început dezbaterea programată miercuri, înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică.

2323 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea dintre Macron şi Le Pen se intensifică. Emmanuel Macron: „Nu aveţi niciun răspuns” / Marine Le Pen: Nu mă întrerupeţi

A început dezbaterea dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Franţei. Marine Le Pen: În ultimii cinci ani am văzut suferinţă şi îngrijorare

Pentru Le Pen, care se află în urma lui Macron în sondajele de opinie, confruntarea mult aşteptată este o şansă de a-i convinge pe alegători că are statura necesară pentru a fi preşedinte şi că aceştia nu ar trebui să se teamă să vadă extrema dreaptă la putere.

Cei doi candidaţi s-au tot întrerupt reciproc la începutul dezbaterii, Le Pen spunând că "în viaţa reală" propunerile sale ar îmbunătăţi situaţia alegătorilor mult mai mult decât adversarul său, în timp ce Macron a spus că unele dintre propunerile sale nu sunt realiste.

În ultimii cinci ani am văzut poporul francez suferind, îngrijorat, şi vreau să spun că o altă alegere este posibilă", a declarat Le Pen la începutul dezbaterii. Voi fi preşedintele costului vieţii... Voi fi acolo preşedintele justiţiei, voi fi acolo preşedintele fraternităţii naţionale".

Doamnă Le Pen, ceea ce aţi spus este inexact", i-a spus Macron adversarei sale în legătură cu propunerile acesteia de a reduce TVA pentru a îmbunătăţi puterea de cumpărare. „Şi nu aţi răspuns la niciuna dintre remarcile mele pentru că nu aveţi niciun răspuns", a mai spus el.
 
Le Pen a spus că propunerile lui Macron ar fi ineficiente. „Vreau să le dau francezilor banii înapoi", a adăugat ea. Aceasta a continuat să îşi susţină argumentele, chiar şi cu întreruperi: „Vă rog să nu mă mai întrerupeţi”.
 
Pentru Macron, probabil că cea mai mare provocare pentru a-şi păstra avansul tot mai mare în sondajele de opinie va fi să nu pară arogant - lucru pentru care mulţi alegători l-au criticat -, dar în acelaşi timp va trebui să evidenţieze lacunele pe care le vede în planurile politice ale lui Le Pen, potrivit Reuters.
 
În comentariile sale de deschidere, el a declarat că, dacă va fi reales, se va strădui să facă Franţa "mai independentă şi mai puternică... putem îmbunătăţi viaţa de zi cu zi".
 
La sosirea la sediul televiziunii, Le Pen declarase că este "relaxată", în timp ce Macron a spus că este "concentrat, pregătit pentru o dezbatere care ne va permite fiecăruia dintre noi să ne explicăm ideile pentru Franţa".
 
Alegerile prezintă alegătorilor două viziuni opuse ale Franţei: Macron oferă o platformă pro-europeană şi liberală, în timp ce manifestul naţionalist al lui Le Pen se bazează pe un euroscepticism profund.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici