Diaconescu a ţinut, la Conferinţa PSD Bucureşti, un discurs de candidat, anti-Geoană

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declinat, miercuri, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti, invitaţia făcută de filială de a candida ca prim-vicepreşedinte în echipa lui Mircea Geoană, el menţionând doar că o va analiza cu atenţie.

67 afișări
Imaginea articolului Diaconescu a ţinut, la Conferinţa PSD Bucureşti, un discurs de candidat, anti-Geoană

Diaconescu a ţinut, la Conferinţa PSD Bucureşti, un discurs de candidat, anti-Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

Înaintea discursului lui Diaconescu, mai mulţi lideri ai PSD Bucureşti au vorbit de necesitatea ca acesta să facă parte, ca prim-vicepreşedinte, din echipa pe care o va propune, la congresul din 20 februarie, Mircea Geoană.

Inclusiv Marian Vanghelie i-a făcut această invitaţie, spunându-i că nu doreşte ca PSD Bucureşti să aleagă, la preşedinţia PSD, între Diaconescu şi Geoană.

Aşteptat, pe baza unor zvonuri lansate de gruparea pro-Geoană, să anunţe că renunţă la candidatura la preşedinţia PSD şi că va adera la echipa lui Geoană ca prim-vicepreşedinte, Diaconescu a susţinut un discurs de candidat, presărat cu mesaje critice la adresa lui Geoană şi a deciziilor luate de acesta.

"Nu am venit în faţa dumneavoastră să îmi fac campanie electorală, nici să acuz pe cineva, ci să vă mulţumesc pentru faptul că înţelegeţi importanţa şi raţiunea unei echipe", a început el.

Diaconescu a lansat un mesaj de unitate. "Greşelile nu trebuie repetate, dar oamenii nu trebuie să fie omorâţi. Nu vom accepta în perioada următoare decât acea echipă de conducere care să fie capabilă, atunci când asigură un sprijin parlamentar, să o facă deschis, transparent şi în urma unei dezbateri interne. Acea echipă de conducere care ne va aduce la putere, dar nu prin compromisuri. Imi doresc să avem coloană, astfel încât tentaţia puterii să fie atât de mare încât să nu încălcăm fundamentul ideologic de stânga. Am făcut alianţe la putere peste noapte, nepregătite, fără fundament ideologic şi uite cum au ieşit", a afirmat el.

Indirect, Diaconescu a criticat şi decizia lui Geoană de a merge, în campania electorală, la Timişoara, pentru a semna cu primarul Gheorghe Ciuhdandu, un parteneriat. "Vreau să vă întreb, atunci când s-a mers la Timişoara, cine dintre noi a decis? Cine a aprobat acel document, semnat în grabă, pe picior?", a continuat el.

Diaconescu a criticat şi ideea candidaturii pe liste, impusă de Geoană. "Echipa nu este o structură de afinităţi personale, ci o sumă de competenţe. Aş spune, parafrazându-l pe domnul Ion Iliescu, să aveţi grijă ce echipă aduceţi. Negocierile între diverşi candidaţi s-au terminat. Ne-am epuizat şi şi s-au epuizat. Vă spun direct, nu sunt prea satisfăcut de ce au putut liderii dumneavoastră să dea în această perioadă", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici