Diaconescu: Este datoria noastră să fim alături de cei ce au rădăcinile în această naţiune

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a declarat, la audierile în comisiile parlamentare de politică externă, că este de datoria statului să fie alături de cetăţenii "care îşi au rădăcinile în această naţiune" şi "niciunui român nu trebuie să-i fie ruşine că este român, indiferent unde s-ar afla"

183 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Este datoria noastră să fim alături de cei ce au rădăcinile în această naţiune

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Ministrul a făcut aceste declaraţii, marţi, la începutul audierilor în comisii, presa având acces doar câteva minute, la cuvântul de deschidere al ministrului.

Cristian Diaconescu a arătat că instituţiile statului român "vor avea în continuare atitudini extrem de tranşante" în problema protecţiei drepturilor minorităţilor.

"Dorim să ne implicăm foarte serios în apărarea acestor drepturi, dincolo de vorbe, cu fapte, şi eu cred că este de datoria noastră să fim alături de cetăţenii care îşi au rădăcinile în această naţiune şi niciunui român nu trebuie să-i fie ruşine că este român, indiferent unde s-ar afla", a spus ministrul.

El şi-a exprimat speranţa că alături de parlamentari va ajunge la un acord "asupra unor paşi naţionali ai României" care vor trebui făcuţi în următorii ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici