Diaconescu: Niciun ambasador, în istoria UE, nu a mai fost declarat persona non-grata

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că în istoria Uniunii Europene niciun ambasador nu a mai fost declarat persona non grata, menţionând totodată că nu se pune problema ca România să reacţioneze altfel decât ca un stat membru al UE şi al NATO.

35 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Niciun ambasador, în istoria UE, nu a mai fost declarat persona non-grata

Diaconescu: Niciun ambasador, în istoria UE, nu a mai fost declarat persona non-grata

"Noi exersăm acum nişte atitudini şi conduite care nu au precedent. Niciun ambasador în istoria Uniunii Europene nu a fost declarat persona non grata; şi au mai fost situaţii complicate şi la est de UE şi la sud de UE", a spus Diaconescu.

El a afirmat că o astfel de decizie, de a declara un diplomat persona non grata, se ia când acel diplomat face activităţi împotriva suveranităţii, independenţei, integrităţii unui stat.

Diaconescu a menţionat că, de regulă, nu se expulzează ambasadorul, ci un diplomat sub acest nivel.

"Nu se pune problema ca România să reacţioneze altfel decât ca un stat membru al UE şi al NATO", a mai spus el.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat miercuri la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, unde i-a fost înmânată o notă prin care şeful misiunii diplomatice române şi ministrul-consilier al Ambasadei, Ioan Gaborean, au fost declaraţi persona non grata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici