Diaconescu: Nu am avut un dialog special cu preşedintele privind numirea mea la MAE. Am vorbit cu Boc

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu a avut un dialog special cu preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte numirea sa la MAE, postul fiindu-i propus de către premierul Boc, după revocarea lui Teodor Baconschi.

254 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Nu am avut un dialog special cu preşedintele privind numirea mea la MAE. Am vorbit cu Boc

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu în legătură cu nominalizarea sa la MAE, Diaconescu a spus: "Nu am avut un dialog special din acest punct de vedere".

"Cel care mi-a propus acest post a fost primul ministru şi asta s-a întâmplat după revocarea domnului Baconschi din funcţie", a adăugat Diaconescu.

El a mai spus că postul de ministru de Externe îl onorează deoarece are o strânsă legătură cu meseria sa de bază.

"Sigur, este o poziţie care mă onorează în mod special, care are o foarte strânsă legătură cu meseria de bază şi care îmi permite să-mi continuu o activitate pe care am desfăşurat-o foarte mulţi ani. Din acest punct de vedere, nu numai că mă simt onorat de această propunere, dar chiar m-a bucurat, şi evident chiar dacă perioada nu este extrem de liniştită, oportunităţile şi finalizarea unor decizii cred că pot motiva această instituţie să-şi asume această responsabilitate", a spus Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie, la ceremonie asistând consilieri prezidenţiali, unii membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Emil Boc, dar şi reprezentanţi ai UNPR, precum şi Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici