Diaconescu: Nu urmăresc un post de comisar european

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la New York, că nu urmăreşte un post de comisar european.

25 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Nu urmăresc un post de comisar european

Diaconescu: Nu urmăresc un post de comisar european (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă vizează postul de comisar european, aşa cum au arătat unele informaţii apărute în presă, Cristian Diaconescu a răspuns: "Nu urmăresc un post de comisar european. Acesta este răspunsul".

Conducerea Organizaţiei de Femei a PSD a decis, în urmă cu o săptămână, să solicite liderilor partidului ca nominalizarea pentru postul de comisar european din partea României să fie un social-democrat, propunându-l în acest sens pe Adrian Severin.

Întrebat, o zi mai târziu, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, cum comentează propunerea femeilor din PSD potrivit cărora Adrian Severin se potriveşte cel mai bine portofoliului de comisar european, Mircea Geoană a declarat: "Este bine, dar nu suficient".

La rândul său, Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PDL, a declarat, pentru MEDIAFAX, că România îşi păstrează opţiunea pentru comisarul european pe Agricultură, dar a menţionat că au apărut discuţii şi privind un alt portofoliu, anume cel pentru Extindere.

Potrivit unor surse citate de presă, o variantă pentru ocuparea portofoliului Extinderii ar fi actualul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Numele lui Vasile Puşcaş, actualul şef al DAE a fost de asemenea vehiculat ca posibil viitor comisar european, varianta fiind discutată în cadrul unei audieri a ministrului de Externe în comisiile de Politică Externă ale Parlamentului.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit, marţi, la New York, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ambii aflându-se în SUA pentru a participa la reuniunea la nivel înalt privind schimbările climatice. Surse diplomatice susţin că pe agenda discuţiei bilaterale a celor doi, care de altfel nu se afla în program, a figurat problema viitorului portofoliu al României în CE.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, la TVR1, că România va încerca să obţină portofoliul Agriculturii în Comisia Europeană, iar în acest scop şi-a mobilizat "toţi prietenii", menţionând că Bucureştiul a lansat deocamdată o singură variantă, dar există şi alternativă.

Funcţia de comisar al Agriculturii, deţinută de daneza Mariann Fischer, este disputată de fostul vicecancelar austriac şi ministru al Finanţelor Wilhelm Molterer şi fostul ministru român al Agriculturii Dacian Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici