Diaconescu şi surorile lui Coposu îl contestă pe Miluţ

Surorile liderului ţărănist Corneliu Coposu, precum şi fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu i-au adresat o scrisoare lui Marian Miluţ, în care îi contestă acestuia calitatea de lider al partidului şi îl somează nu-şi mai asocieze imaginea celei a lui Coposu, considerând gestul "impostură".

23 afișări
Imaginea articolului Diaconescu şi surorile lui Coposu îl contestă pe Miluţ

Diaconescu şi surorile lui Coposu îl contestă pe Miluţ (Imagine: Marius Vasilică/Mediafax Foto)

"Am aflat cu neplăcere că în campania electorală pentru alegerile europarlamentare folosiţi un material în care asociaţi imaginii dumneavoastră imaginea fratelui nostru, respectiv a prietenului şi a colegului meu de suferinţă şi de luptă politică, Corneliu Coposu", îşi încep scrisoarea deschisă Rodica Coposu, Flavia Bălescu şi Ion Diaconescu.

Semnatarii scrisorii subliniază că este firesc ca partidul să se sprijine în continuare pe Corneliu Coposu, pentru că acesta aparţine PNŢCD, însă susţin că, în diferite împrejurări, Miluţ a minimalizat "crezul şi eforturile celor care au luptat, au suferit şi au reclădit partidul".

"Vă reamintim în acelaşi timp că, începând cu 24 august 2008, în urma congresului extraordinar din acea dată, la care am participat alăturit de alte sute de delegaţi, nu mai faceţi parte din conducerea partidului, chiar dacă, prin tertipuri avocăţeşti, aţi întârziat până acum înregistrarea noii conduceri şi aţi împiedicat astfel activitatea PNŢCD", se arată în scrisoare.

În baza acestui argument, surorile lui Corneliu Coposu şi Ion Diaconescu apreciază ca nepotrivită asocierea imagii lui Miluţ cu aceea a seniorului ţărănist.

"Toate acestea ne fac să considerăm ca fiind total nepotrivită asocierea dumneavoastră cu imaginea lui Corneliu Coposu. Vă somăm să renunţaţi la această impostură!", se arată în finalul documentului.

Marian Petre Miluţ ocupă primul loc pe lista PNŢCD pentru alegerile europarlamentare.

La lansarea candidaţilor PNŢCD la euroalegeri, a fost prezentat un clip în care era inserată şi o imagine a lui Corneliu Coposu, rostind un discurs în calitate de preşedinte al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici