Diferenţa dintre Erdogan şi Kilicdaroglu se reduce

Diferenţa dintre preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, se reduce, potrivit rezultatelor preliminare citate de CNN.

1141 afișări
Imaginea articolului Diferenţa dintre Erdogan şi Kilicdaroglu se reduce

Diferenţa dintre preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, se reduce, potrivit rezultatelor preliminare citate de CNN.

Cu 80,48% din voturi numărate, avansul lui Erdogan a scăzut uşor la 50,43%, în faţa celor 43,77% ale lui Kilicdaroglu, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu.

Candidatul care primeşte peste 50% din voturi în primul tur este ales preşedinte, dar dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor, alegerile merg într-un al doilea tur între cei doi candidaţi care au primit cel mai mare număr de voturi în primul tur.

În timp ce continuă numărarea voturilor pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din Turcia, analiştii spun că este încă prea devreme pentru a da un câştigător.

Agenţia privată Anka, citată de BBC, spune că 78% din voturile din întreaga ţară au fost numărate şi, potrivit acestora, Erdogan are 48,5% din voturi, în timp ce Kilicdaorlgu are până acum 45,7%.

Diferenţa dintre cei doi fruntaşi se micşorează încet, pe măsură ce sunt luate în calcul voturile din marile oraşe cu populaţie numeroasă.

„Cred că este încă prea devreme pentru a face un apel”, a declarat pentru CNN directorul general al Centrului de Cercetare din Istanbul, Can Selcuki.

„După cum merg lucrurile în acest moment, mă aştept la o cursă cap la cap spre final - iar cel mai mare indicator în acest sens sunt rezultatele de la Istanbul, care de obicei reflectă destul de bine rezultatele la nivelul întregii Turcii”, a adăugat el.

„Ne aflăm într-o situaţie ciudată, deoarece nu există doar suficiente date. Agenţia de ştiri Anadolu, agenţia oficială care deţine monopolul asupra rezultatelor oficiale, practic, pare să se fi oprit la un moment dat ... În acest moment, pare un război al nervilor”, a adăugat Selcuki.

Asli Aydintasbas, un expert în politică turcă şi membru al Brookings Institution, a pus la îndoială faptul că opoziţia a sigilat alegerile duminică.

Ambele aveau mari speranţe, dar opoziţia era foarte sigură că va ajunge la 53% în această seară. „Nu pare a fi o posibilitate”, a declarat Aydintasbas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici