Discuţii despre datoriile partidului în CEx: Suma uriaşă la care s-a ajuns până acum. Ce spune Marcel Ciolacu despre situaţia financiară a PSD

În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuţii despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Suma acumulată din luna iulie încoace include şi cheltuieli făcute în campania pentru prezidenţiale.

1349 afișări
Imaginea articolului Discuţii despre datoriile partidului în CEx: Suma uriaşă la care s-a ajuns până acum. Ce spune Marcel Ciolacu despre situaţia financiară a PSD

PSD ar avea datorii de circa 15 milioane de euro

Discuţiile social-democraţilor au vizat contracte prea mari încheiate de partid pe care acum PSD trebuie să le achite, reiese dintr-o analiză făcută în cadrul formaţiunii, au explicat sursele citate.

La şedinţa CEx de miercuri, Niculae Bădălău a anunţat că se retrage din conducerea interimară a PSD, potrivit surselor menţionate. Bădălău deţinea funcţia de membru în conducerea colectivă interimară - Regiunea Sud.

Acesta va fi înlocuit de Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, potrivit surselor citate.

Marcel Ciolacu, despre datoriile partidului: Situaţia este foarte bună. PSD îşi va plăti datoriile

Preşedintele interimar al PSD a catalogat situaţia partidului drept una "foarte bună", fiind întrebat dacă social democraţii au datorii de 15 milioane de euro. Marcel Ciolacu a precizat că formaţiunea îşi va onora toate contractele.

"Nu, trezorierul partidului este un expert contabil şi nu este nevoie de un audit financiar. Situaţia partidului este foarte bună. Cuatumul îl veţi vedea şi dumneavoastră în momentul în care documentele se depun la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă -n.r.) pentru recuperarea banilor. PSD îşi va plăti toate datoriile. Nu este o sumă ascunsă. Această sumă va fi depusă la AEP pentru a închide formalităţile. Pentru că nu vreau să vă mint, fiindcă nu ştiu această sumă şi nu o am scrisă pe hârtie", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă formaţiunea social democrată are datorii de 15 milioane de euro.

Întrebat cum îşi vor plăti social democraţii datoriile, preşedintele interimar PSD a replicat: "Prin cotizaţii. Nu sunt nişte datorii fantastice de neacoperit de către PSD".

Dăncilă, despre datoriile PSD: Toate cheltuielile pot fi justificate. Au mai fost datorii

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, după şedinţa CEx, că toate datoriile înregistrate de PSD pentru alegerile prezidenţiale pot fi justificate cu documente şi că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Ea a precizat că partidului a mai avut şi în trecut datorii.

"Au fost datorii şi înainte, sunt şi acum, au fost şi datorii care au fost preluate. Cred că se va face o inventariere a datoriilor şi cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să ştiu situaţia exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx de miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
datorii,
cex

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici