DNA a solicitat Senatului documente referitoare la numirea unor foşti membri ai conducerii CSA

Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la unele documente care privesc numirea în funcţii de conducere a unor foşti membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a anunţat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru.

348 afișări
Imaginea articolului DNA a solicitat Senatului documente referitoare la numirea unor foşti membri ai conducerii CSA

DNA a solicitat Senatului documente referitoare la numirea unor foşti membri ai conducerii CSA (Imagine Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

"Am aprobat-o (solicitarea DNA - n.r.). Vizează anumite acte pe care Senatul le-a încheiat în urmă cu 14 ani. Vom căuta în arhive, vor fi găsite, punem la dispoziţie absolut tot ce doreşte una dintre instituţiile importante ale statului român. Am dat dispoziţie secretarului general să se preocupe de chestiunea administrativă, să identificăm tot ce cere DNA", a declarat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD), după şedinţa Biroului Permanent.

DNA a solicitat Senatului documente referitoare la Angela Toncescu, fost preşedinte CSA, Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu, foşti vicepreşedinţi CSA, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu şi Daniela Popa, foşti membri ai CSA.

"Având în vedere cercetările care se efectuează în prezenta cauză şi în continuarea corespondenţei noastre emisă în cauză, în baza ordonanţei nr. 578/P/2015 emisă în data de 20 aprilie 2016, vă solicităm să ne transmiteţi de urgenţă următoarele date şi înscrisuri existente în arhiva Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, care atestă criteriile de calificare profesională aferente următoarelor persoane din Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor: Angela Toncescu, fost preşedinte CSA, Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu, foşti vicepreşedinţi CSA, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu şi Daniela Popa, foşti membri ai CSA, criterii care implicit au avut în vedere la propunerea de numire a lor în aceste funcţii ce a fost supusă aprobării Parlamentului', se arată în scrisoarea semnată de procuror şef secţie Claudiu Dumitrescu şi procuror Matei Adrian George.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici