DNA: Virgil Pop a promis că intervine ca Electrica să obţină lucrări la Nokia

Deputatul ales Virgil Pop (PNL), trimis în judecată de DNA Cluj, a primit suma de 30.000 de euro după ce i-a promis denunţătorului că va interveni personal pentru ca Electrica să câştige o licitaţie de execuţie a unor lucrări la Nokia, se arată în rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Cluj.

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului DNA: Virgil Pop a promis că intervine ca Electrica să obţină lucrări la Nokia

DNA: Virgil Pop a primit 30.000 euro promiţând că intervine ca Electrica să obţină lucrări la Nokia (Imagine: Mediafax Foto)

Conform rechizitoriului, Virgil Pop i-ar fi promis denunţătorului Petru Chiş că va obţine o parte din lucrările contractate de SC Electrica la Nokia.

"Ulterior, în cursul lunii martie-aprilie 2008, denunţătorul a fost contactat telefonic de către inculpatul Pop Virgil, care a pretins plata unei sume suplimentare, de 30.000 de euro, pentru a continua să-i acorde sprijin în încheierea de contracte. Acesta a arătat că SC Tetarom SA, societate la care Consiliul Judeţean Cluj deţine peste 90 la sută din acţiuni, organizează licitaţie pentru executarea unor lucrări de instalaţii electrice în favoarea firmei Nokia şi că va interveni personal ca SC Electrica să câştige licitaţia, urmând ca o parte din lucrările astfel obţinute să fie subcontractate de către SC Anpero SRL (firma denunţătorului Petru Chiş - n.r.)", se precizează în rechizitoriu.

Conform sursei citate, pentru acest ajutor Pop ar fi pretins şi primit personal suma de 30.000 de euro, remisă în valută de către denunţător, în data de 16 aprilie, în municipiul Turda, respectiv în incinta restaurantului de unde Virgil Pop a fost dus, în 17 noiembrie, pentru audieri, la sediul DNA Cluj.

În rechizitoriu se mai arată că un martor care l-a împrumutat, în 16 aprilie, pe Petru Chiş cu suma de 38.000 de euro l-a însoţit pe acesta în Turda, unde "a observat că Virgil Pop a părăsit localul având asupra sa aceeaşi pungă din material plastic ce conţinea suma de 30.000 de euro".

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA şi făcut public vineri, într-o convorbire telefonică înregistrată de procurorii DNA în 31 octombrie între Virgil Pop şi denunţătorul Petru Chiş, Pop discută cu acesta despre contractele cu Electrica, recunoscând că a primit banii " pentru a se interveni pe lângă directorul general al Electrica S.A şi directorul Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Transilvania Nord, în vederea încheierii contractelor cadru şi a contractului de subantrepriză".

Potrivit sursei citate, Virgil Pop spunea: "Da' atunci 80.000 de euro pentru ce-s, mă?... da nu-s 80.000, îs 30 şi cu ...poate-s 60. Eu zic că nu-i mult... numai pentru contractul acela, pe care l-ai încasat".

Într-o altă convorbire, din aceeaşi zi, Virgil Pop îi spune lui Chiş: "Nu rămâne moartă treaba aşa, eu vreau să mai câştig de pe tine... dar fii atent cum facem, că nu o să pot vorbi pă telefon cu Stan (Corneliu Stan, director general Electrica S.A - n.r.), hai să vorbesc cu acesta, cu..., la Consiliul Judeţean, să vină Margin (Adrian Margin, director SISEE Transilvania Nord - n.r.), să facem aceeaşi şmecherie, ştii, când îţi spun eu, îl sunăm pe Stan sau vorbeşti cu el, numai un telefon să îi deie lui Margin, după ce-i lucrarea la el".

Liberalul Virgil Pop, arestat la sfârşitul lunii noiembrie pentru trafic de influenţă şi ales deputat în colegiul 8 Turda, a fost trimis în judecată de DNA Cluj, cauza urmând să fie judecată de Tribunalul Cluj, au anunţat, joi, reprezentanţii DNA.

Citeşte şi:

Liberalul Virgil Pop va fi pus în libertate

Candidatul liberal reţinut de DNA Cluj, arestat

Candidatul PNL în colegiul Turda, aflat în arest, a obţinut un mandat de deputat

Avocatul liberalului ales deputat şi aflat în arest a depus cerere de eliberare sub control judiciar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici