DNSC: Site-ul instituţiei, vizat de un atac de tip DDoS

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) anunţă că site-ul instituţiei a fost vizat, în noaptea de marţi spre miercuri, de un atac de tip DDoS.

110 afișări
Imaginea articolului DNSC: Site-ul instituţiei, vizat de un atac de tip DDoS

DNSC: Site-ul instituţiei, vizat de un atac de tip DDoS

Potrivit reprezentanţilor DNSC, atacul a avut loc începând cu ora 1.00. Conform acestora, acest tip de atac implică generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului şi are ca scop principal afectarea funcţionalităţii în parametri normali a site-ului, prin încetinirea sau oprirea activităţii acestuia.

„Site-ul DNSC nu a avut perioade de indisponibilitate pe parcursul atacului, iar pentru a filtra traficul legitim de cel iniţiat de atacatori, specialiştii noştri au întrerupt accesul la site timp de 30 de minute, în jurul orei 7.00 AM. Nu au fost afectate alte servicii, nu au fost exfiltrate date”, transmit specialiştii DNSC.

Conform acestora, deşi nu există soluţii pentru a evita complet un atac DDoS, există câteva soluţii proactive, pe care administratorii de reţele le pot implementa pentru a reduce efectele unui astfel de atac:

-Implementarea unui serviciu de protecţie împotriva DDoS (care detectează traficul anormal şi îl redirecţionează)
-Realizarea unui plan în caz de dezastru pentru a asigura eficienţa comunicării, ameliorării şi recuperării în contextul unui atac DDoS

Pentru a evita compromiterea dispozitivelor utilizatorilor şi includerea acestora într-un botnet care lansează atacuri DDoS, există următoarele soluţii:

-Utilizarea unei soluţii antivirus
-Instalarea unui firewall şi configurarea acestuia astfel încât să restricţioneze traficul care vine spre sau pleacă dinspre dispozitiv
-Implementarea unor bune practici de securitate în sensul minimalizării accesului altor persoane la informaţiile de pe dispozitiv şi gestionării traficului nedorit.

În cursul nopţii, între ora 1 şi 7 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost atacat, cu o pondere de circa 18.000 de accesări pe secundă, a spus, miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici