Doar 419 candidaţi din 1.738 au câştigat concursul pentru funcţia de director şi adjunct în şcoli

Doar 419 candidaţi din cei peste 1.700 care s-au înscris au promovat concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, anunţă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

233 afișări
Imaginea articolului Doar 419 candidaţi din 1.738 au câştigat concursul pentru funcţia de director şi adjunct în şcoli

Joi s-a finalizat proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat - cea de-a treia sesiune.

„Pentru cele 1.738 de funcţii vacante de directori/directori adjuncţi, publicate pentru această sesiune de concurs, au fost depuse 1.153 de dosare valide. La proba scrisă, desfăşurată în data de 8 septembrie 2022, s-au prezentat 921 de candidaţi şi au promovat 480 (52,1%). Candidaţii promovaţi la proba scrisă au exprimat un număr de 603 opţiuni pentru funcţiile vacante, fiind programaţi pentru probele de interviu, desfăşurate în perioada 22-29 septembrie 2022. În urma desfăşurării acestor probe, 419 candidaţi au fost declaraţi promovaţi (dintre aceştia, 10 candidaţi au promovat proba pentru două funcţii/unităţi, iar un candidat a promovat proba pentru trei funcţii/unităţi, urmând a-şi exprima opţiunea pentru una din funcţii/unităţi în data de 3 octombrie 2022)”, anunţă Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei afirmă că rezultatele finale ale concursului vor fi afişate pe 30 septembrie 2022.

„Odată cu finalizarea acestei sesiuni a concursului, se estimează că vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcţiilor de conducere normate la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar”, încheie el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici