Doi membri ai tineretului ALDE ridică glasul: Vrem să facem politică liberală, nu anti-justiţie / UPDATE: Vicepreşedintele organizaţiei de tineret dezminte demisia

Doi membri ai tineretului ALDE au anunţat luni că părăsesc partidul din cauza ''politicienilor penali promovaţi de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu''. UPDATE: ALDE a transmis luni că vicepreşedintele organizaţiei de tineret Elena Alecu dezminte demisia din partid.

601 afișări
Imaginea articolului Doi membri ai tineretului ALDE ridică glasul: Vrem să facem politică liberală, nu anti-justiţie / UPDATE: Vicepreşedintele organizaţiei de tineret dezminte demisia

Membri ai tineretului ALDE ridică glasul: Vrem să facem politică liberală, nu anti-justiţie. Protestul lor faţă de listele parlamentare

''Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii. Ne-am înşelat. Am fost înşelaţi. Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul şi să ocupe funcţiile-cheie. Listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puţine sau multe, după caz – pe care am reuşit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziţia urmăriţilor penal, a trimişilor în judecată şi a condamnaţilor cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid'', au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, în numele tinerilor ALDE din mai multe organizaţii ale ţării, Elena Alecu, vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, şi Andrei Timiş, membru în conducerea aceleiaşi organizaţii.

Ei subliniază că vor să facă ''politică liberală, nu politică anti-justiţie'', în vreme ce ALDE ''a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certaţi cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin''.

''Convinşi că rolul generaţiei noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică preşedintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE'', concluzionează semnatarii.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică seara, un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, susţinând că dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu reprezintă nicio urgenţă.

Copreşedintele ALDE a susţinut la începutul lunii octombrie că nu ştie ca pe listele partidului să se afle candidaţi cu probleme penale, precizând că cei cercetaţi de procurori trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie şi amintind că şi Iohannis a candidat la preşedinţie deşi era în proces cu ANI.

UPDATE 15:00 ALDE a transmis luni că vicepreşedintele organizaţiei de tineret Elena Alecu dezminte demisia din partid şi se delimitează de atacurile la adresa conducerii formaţiunii.

''ALDE este singurul partid care reprezintă adevăratele valori liberale în care cred cu tărie. Îmi pare rău că numele meu a fost folosit în această dezinformare de presă şi sunt pur şi simplu revoltată de tot ceea ce s-a scris. Este un atac murdar atât la adresa partidului pe care eu îl susţin, cât şi la adresa conducerii ALDE. Am rămas surprinsă că acest comunicat fantomă a fost dat şi în numele meu şi îmi pare rău că nu am putut să-mi exprim punctul de vedere înainte de a fi publicat falsul comicat'', declară Elena Alecu, potrivit unui comunicat de presă al ALDE remis MEDIAFAX.

Reacţia vine la câteva ore după ce un alt comunicat de presă trimis de pe adresa de email comunicaretlde@gmail.com şi semnat Elena Alecu – vicepreşedinte TLDE şi Andrei Timiş – membru BPN TLDE anunţa demisia celor doi din cauza ''politicienilor penali promovaţi de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu''.

Potrivit ALDE, Andrei Timiş a fost membru al BPN TLDE, însă de aproximativ un an nu a mai activat în partid, motiv pentru care a fost exclus din ALDE de câteva luni, iar adresa de email comunicaretlde@gmail.com nu a aparţinut niciodată organizaţiei TLDE.

''Disperarea PNL de a ataca pe orice cale Alianţa Liberalilor şi Democraţilor s-a transformat într-o acţiune mai mult decât ridicolă. Campania electorală PNL-istă a devenit, din cauza lipsei unor valori autentice ale acestui partid, un atac grosolan la adresa adversarilor politici. Prin această intoxicare de presă, Andrei Timiş, fostul membru al organizaţiei de tineret a ALDE s-a transformat în coada de topor a PNL-ului. În ultima perioadă, câţiva foşti membri ALDE, nemulţumiţi că nu se mai află în funcţii de conducere şi nici nu se regăsesc pe listele candidaţilor pentru alegerile parlamentare, au ales calea delaţiunii publice sperând poate să obţină funcţii în alte partide'', se arată în comunicatul semnat de Departamentul de comunicare al ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici