Donald Tusk afirmă că Polonia nu va accepta mecanismul de relocare a migranţilor

Donald Tusk a declarat că Polonia nu va pune în aplicare mecanismului de relocare a migranţilor din Uniunea Europeană, în ciuda adoptării de către Parlamentul European a pactului privin migraţia şi azilul.

3187 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk afirmă că Polonia nu va accepta mecanismul de relocare a migranţilor

Deputaţii europeni au votat miercuri o reformă amplă a politicii europene privind migraţia pentru a accelera procesul de azil şi pentru a stimula întoarcerea migranţilor ilegali în ţările de origine. De asemenea, acordul le impune statelor membre UE să împartă responsabilitatea pentru solicitanţii de azil.

"Vom găsi modalităţi prin care, chiar dacă pactul privind migraţia va intra în vigoare într-o formă neschimbată în linii generale, vom proteja Polonia împotriva mecanismului de relocare", a declarat Donald Tusk, potrivit Reuters.

El a adăugat că ţările UE trebuie să se concentreze pe protejarea propriilor frontiere.

Polonia a susţinut anterior că ar trebui să fie scutită de aşa-numitul mecanism de solidaritate din noul pact, deoarece a ajutat şi a primit cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni în urma invaziei Rusiei în februarie 2022.

Migraţia a fost un subiect fierbinte în UE de când peste un milion de persoane, majoritatea refugiaţi sirieni, au sosit în 2015.

Peste 46.000 de persoane au intrat în UE până acum în acest an în afara punctelor de trecere a frontierei obişnuite, potrivit datelor ONU, care estimează, de asemenea, că 400 de persoane au pierit în timp ce încercau să să ajungă în UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici