Dorel Căprar, racolat de partidul fondat de Dan Voiculescu, şi judecat în dosarul şpăgilor de la Vama Nădlac, şi-a anunţat candidatura

  • Deputatul PPU (social-liberal) Dorel Căprar, fost PSD, şi-a lansat vineri oficial candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad.
  • Acesta este trimis în judecată de DNA pentru corupţie în dosarul şpăgilor de la Vama Nădlac.
245 afișări
Imaginea articolului Dorel Căprar, racolat de partidul fondat de Dan Voiculescu, şi judecat în dosarul şpăgilor de la Vama Nădlac, şi-a anunţat candidatura

Un deputat racolat de partidul fondat de Dan Voiculescu, şi trimis de DNA în judecată pentru corupţie, candidează la şefia CJ

Dorel Căprar a anunţat o parte dintre proiectele pe care doreşte să le implementeze în municipiul Arad şi în întreg judeţul, două dintre domeniile vizate fiind Sănătatea şi infrastructura rutieră.

„Vă spun cu hotărâre că Aradul nu mai are timp să aştepte. Nu trebuie să mai fie feuda unuia sau a altuia. Aradul trebuie redat arădenilor, pentru că Aradul este al arădenilor”, a spus Căprar.

Dorel Căprar împreună cu mai mulţi parlamentari şi şefi de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara au fost trimişi în judecată, în dosarul şpăgilor de la Vama Nădlac, la începutul lunii aprilie de DNA într-un dosar de corupţie privind taxe pentru protecţie politică şi angajări nelegale.

Căprar, fost deputat PSD şi preşedinte al PSD Arad, a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Acesta este acuzat de procurorii DNA că şi-a folosit influenţa sau autoritatea în scopul obţinerii de foloase necuvenite în formă continuată şi de complicitate la luare de mită în formă continuată.

„În perioada iunie – noiembrie 2019, inculpaţii Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian şi Căprar Dorel Gheorghe şi-ar fi folosit influenţa conferită de calităţile lor de persoane cu funcţie de conducere într-un partid politic pentru angajarea a cinci persoane pe funcţiile de controlor trafic în cadrul DRDP Timişoara, prin fraudarea concursului pentru ocuparea acelor posturi”, a arătat DNA.

Procurorii susţin că posturile respective ar fi urmat să fie ocupate numai după ce s-ar fi analizat, la nivel de conducere a partidului, ofertele candidaţilor, „urmând ca decizia finală să îi aparţină inculpatului Căprar Dorel Gheorghe”.

„Inculpatul Căprar Dorel Gheorghe ar fi pretins şi acceptat ca două dintre posturi să fie ocupate în schimbul sumei de câte 5.000 de euro fiecare, pretinzând ca banii să fie remişi în mod direct la casieria organizaţiei judeţene de partid”, mai arată procurorii DNA.

Cercetările au mai stabilit că şefii din cadrul DRDP Timişoara sau alte instituţii locale sau regionale, susţinuţi de partid în acele funcţii, ar fi avut obligaţia de a plăti o taxă lunară la casieria organizaţiei judeţene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcţia deţinută.

Separat de aceste sume lunare, persoanele cu funcţii de conducere susţinute în acele funcţii de partid ar fi avut obligaţia de a plăti şi alte sume de bani, raportat la necesităţile de moment şi solicitările persoanelor cu funcţii de conducere din partid.

S-a identificat o asemenea situaţie când Căprar ar fi pretins şi primit suma de 4.500 de lei de la trei inculpaţi pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegaţii din Japonia.

Deputatul mai este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea pentru numirea, cu încălcarea legii, a unor persoane în posturi de conducere şi execuţie din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timişoara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deputat,
partid,
candidat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici