DOSAR: Ceauşescu şi Iliescu aşteaptă ştampila "votat" la alegerile locale

La scrutinul din 10 iunie românii pot opta pentru a vota în favoarea lui Ceauşescu, Ion Iliescu sau Adrian Năstase, pentru a deveni primarul localităţii sau consilierul care să le reprezinte interesele.

959 afișări
Imaginea articolului DOSAR: Ceauşescu şi Iliescu aşteaptă ştampila "votat" la alegerile locale

DOSAR: Ceauşescu şi Iliescu aşteaptă ştampila "votat" la alegerile locale (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Patru "ceauşeşti" în cursa pentru locale.

Între candidaţii care au intrat în competiţia electorală se numără persoane care poartă nume cu rezonanţă politică de notorietate. Patru dintre ei poartă numele fostului lider comunist. Este vorba de candidatul PRM la Primăria Fieni (Dâmboviţa), Ioan-Aurel Ceauşescu, care figurează de altfel şi pe lista de consilieri judeţeni a formaţiunii. Pe numele său a fost emisă în 2009 inclusiv o sentinţă prin care a primit verdictul de colaborator al fost Securităţi.

Totodată, Remus Ceauşescu este candidatul UNPR la Primăria Văgiuleşti (Gorj), în timp ce Mihai-Cosmin Ceauşescu figurează pe lista USL pentru a deveni consilier judeţean în Gorj. Şi pe lista PDL figurează Dan Alex Constantinescu Ceauşescu pentru a deveni consilier judeţean de Vâlcea.

De asemenea, şi numele lui Ion Iliescu a intrat în campania pentru locale, este vorba despre Ion Adrian Iliescu, candidat pentru postul de consilier judeţean de Vâlcea pe lista USL. În acelaşi timp, Adrian N. Năstase este candidatul USL la Primăria localităţii I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa.

Tizul lui Dan Diaconescu a intrat în cursa pentru Primăria oraşului Vălenii de Munte (Prahova), chiar din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu.

Patru dintre candidaţii la alegerile din 10 iunie poartă numele secretarului general al PDL, Ioan Oltean. Este cazul pretendentului la Primăria Cucerdea (Mureş) din partea USL, sau a candidatului la Primăria Pălatca (Cluj). Tot Ioan Oltean figurează şi pe lista de consilieri judeţeni candidaţi din partea PDL la Alba, sau din partea Partidul Socialist Român la Cluj.

Numele cel mai întâlnit, dintre cele ale politicienilor cu notorietate naţională, este cel al ministrului de Interne, Ioan Rus. Este vorba despre şase candidaţi la funcţiile de consilieri judeţeni, doi din partea USL şi câte unul din partea PER, UNPR, PRM şi PP-DD. Tot Ioan Rus este şi candidatul USL la Primăria municipiului Petroşani.

La Argeş, dublura lui Constantin Nicolescu pe buletinul de vot.

Situaţia din Capitală, unde Robert Negoiţă (USL) îl contracandidează pe Liviu Negoiţă (PDL), care doreşte un nou mandat la Primăria Sectorului 3, este un caz fericit. La preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, social-democratul Constantin Nicolescu, care doreşte un nou mandat din partea USL, este contracandidat de un alt Constantin Nicolescu din partea Partidul Social Democrat al Muncitorilor.

La judecata poporului de ziua lor

La aniversarea din acest an unii dintre candidaţii la alegerile locale pot primi un "cadou" în plus sau o veste proastă, la finalul zilei de votare. Conform datelor anunţate de birourile electorale, pe 10 iunie îşi sărbătoresc ziua de naştere 39 dintre cei care intră în cursa pentru fotoliul de primar în întreaga ţară. Între aceştia se află candidatul PDL la Primăria municipiului Sebeş, Dorin Nistor, cel al PRM la Primăria Slobozia, Constantin Sandu, dar şi colegul său de partid, candidat la Primăria oraşului Urlaţi. De asemenea, candidatul UNPR la Primăria municipiului Fălticeni, Gabriel Drăgan, se află între cei care se află pe buletinele de vot de ziua de naştere. Acestora li se adaugă şi candidatul Uniunii Rutenilor la şefia CJ Hunedoara, Gheorghe Firczak.

(Material de Andi Manciu, andi.manciu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici