Dragnea: Am convenit cu Alina Gorghiu asupra discuţiei privind Codul Fiscal

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că a avut o discuţie cu Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, şi a convenit ca întâlnirea între liderii partidelor parlamentare pe tema Codului Fiscal să aibă loc joi, la ora 10.00, adăugând că prima reacţie a liderului PNL i s-a părut corectă.

568 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am convenit cu Alina Gorghiu asupra discuţiei privind Codul Fiscal

Dragnea: Am convenit cu Alina Gorghiu asupra discuţiei privind Codul Fiscal (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am discutat despre Codul Fiscal, am informat colegii despre discuţiile din Coaliţie şi despre deciziile politice luate în Coaliţie, faptul că vom avea o intâlnire joi cu celalte partide parlmentare. Am avut o discuţie cu domna preşedinte Alina Gorghiu şi am stabilit ca joi, în jurul orei 10, să avem o discuţie pe Codul Fiscal, urmănd să vă comunicăm şi locaţia", a precizat Liviu Dragnea, după şedinţa BPN al PSD.

El a arătat că liberalii au fost de acord şi că i s-a părut corectă prima reacţie a liderului PNL Alina Gorghiu în privinţa deciziei coaliţiei referitoare la Codul Fiscal.

"Au fost de acord. Am văzut şi prima reacţie a doamnei Gorghiu, mi s-a părut o reacţie corectă şi am discutat, am întrebat dacă este în regulă ziua de joi şi am convenit joi ora 10", a mai spus Dragnea.

El a susţinut că partidele din Coaliţie au considerat trebuie să-şi ia un răgaz de câteva zile pentru a studia cifrele Codului Fiscal şi să decidă în cunoştinţă de acuză, adăugând că este important ca liderii partidelor să se întâlnească joi.

"Este important să avem întâlnirea joi, Codul Fiscal nu este o joacă, este una dintre cele mai importante legi. Noi am considerat în coaliţie, să ne luăm câteva zile să ne uităm pe cifre şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză", a mai explicat Dragnea, decizia de amânare a discutării Codului Fiscal în Parlament.

El a mai spus că, în mod firesc, la întâlnirea de joi, partidele din coaliţie trebuie să meargă cu acelaşi punct de vedere, arătând că, până atunci acest lucru se va întâmpla.

"În mod firesc, la această înâlnire, coaliţia să meargă cu acelaşi punct de vedere Ne vom mai consulta până joi", a menţionat Dragnea.

În legătură cu întâlnirea tehnică între reprezentanţii partidelor, Dragnea a spus că ministrul Teodorovici a avut un suingur mandat, acela de a asculta opiniile şi a furniza datele tehnice, arătând că aceasta a greşit dacă a anunţat că există consens pe tema Codului Fiscal.

"Domnul Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să asculte şi să furnizeze toate datele tehnice. A greşit dacă a anunţat la sfârşitul întâlnirii că s-a convenit ceva, pentru că decizia se ia la nivel politic. Nu cred că domnul Teodorovici şi-a asumat Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, după ce l-am consutat pe Victor Ponta, că, în mod firesc, Ministerul Finnţelor să fie prezent la întâlnirea tehnică", a explicat Dragnea, întrebat în legătură cu faptul că Teodorvici a declarat, la finalul întâlnirii tehnice de săptâmâna trecută, că s-a convenit TVA de 20%.

Prima reacţie a copreşedintelui PNL Alina Gorghiu faţă de decizia PSD de a amâna dezbaterile parlamentare pe Codul Fiscal a fost aceea că "acordul forţelor politice este fundamental", ea remarcând cu "satisfacţie" că, pentru prima dată, Coaliţia de guvernare se disociază de "heirupismul" lui Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici