Dragnea: Candidaturile pentru conducerea PSD se depun individual, în baza actualului Statut

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că depunerea candidaturilor pentru funcţiile de conducere în partid se face individual, nu pe liste, aşa cum prevede actualul Statut, el precizând că se pot depune candidaturi doar pentru funcţiile prevăzute în Statutul în vigoare.

55 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Candidaturile pentru conducerea PSD se depun individual, în baza actualului Statut

Dragnea: Candidaturile pentru conducerea PSD se depun individual, în baza actualului Statut (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Dragnea a precizat că le-a transmis tuturor colegilor social-democraţi, încă de miercuri, că nu se pot depune candidaturi decât în conformitate cu prevederile actualului Statut.

"Fiecare membru PSD care este delegat la acest Congres poate candida la orice funcţie care este prevăzută de actualul Statut. Nu se pot depune candidaturi pentru o ipoteză care poate fi aprobată sau nu la Congres", a spus Dragnea.

El a arătat că termenul limită de depunere a candidaturilor - joi, ora 16.00 - rămâne valabil, dar se pot depune candidaturi şi în Congres, potrivit Statutului, cu aprobarea expresă a acestui for.

"Poate mâine (vineri - n.r.), la Comitetul Executiv, va fi un izvor de înţelepciune colectivă şi se va găsi o soluţie agreeată de toţi. Dacă nu, în Congres se va propune modificarea Statutului şi Congresul va spune «Da» au «Nu». Dacă Congresul spune «Nu» se vor face alegeri pe actualul Statut. Dacă Congresul adoptă o variantă de modificare a sistemului de alegere, se va proceda la tipărirera buletinelor de vot în acea variantă", a spus Dragnea.

Întrebat cum poate cineva să-şi depună candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, în condiţiile în care se merge pe actualul Statut, în care nu există această funcţie, Dragnea a precizat că le-a transmis tuturor colegilor faptul că nu pot depune dosare de candidatură decât pentru funcţiile prevăzute în actualul Statut.

"Dacă cineva vrea să rişte să-şi depună candidatura pentru o funcţie care acum nu există şi care are şanse mai mici sau mai mari să nu existe nici sâmbătă, este problema dumnealui", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici