Dragnea către Blaga: Pedeliştii ştiu numai să taie venituri, orice încercare de creştere e populism

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat sâmbătă, referitor la criticile copreşedintelui PNL Vasile Blaga pe tema pensiilor pentru aleşii locali, că "pedeliştii nu ştiu decât să taie pensiile şi salariile" şi că "orice încercare de creştere a veniturilor oamenilor este populism".

538 afișări
Imaginea articolului Dragnea către Blaga: Pedeliştii ştiu numai să taie venituri, orice încercare de creştere e populism

Dragnea către Blaga: Pedeliştii ştiu numai să taie venituri, orice încercare de creştere e populism (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Vasile Blaga afirmă că susţinerea de către PSD a iniţiativei privind mărirea pensiilor aleşilor locali este un <<demers populist>>. Este normal să gândească aşa: pedeliştii nu ştiu decât să taie pensiile şi salariile. Pentru ei, orice încercare de creştere a veniturilor oamenilor este populism", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă de PSD.

Liderul PSD mai afirmă că PNL are aceeaşi politică din timpul Guvernului Emil Boc şi că "promite mereu că va construi o societate de români fericiţi. Nu mâine, bineînţeles, ci peste 25-30 de ani."

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri seară, la Constanţa, că nu este de acord cu pensiile speciale, decât pentru Armată şi structurile de forţă, dar se poate vorbi despre salarizare la standarde decente a salariaţilor din administraţia publică, fapt care va duce şi la pensii decente.

"Ştiţi foarte bine că prima lege a fost declarată în integralitate neconstituţională. Curtea (Constituţională - n.r.) a spus: nu puteţi face partajări între diferitele categorii de aleşi. Dacă în primul caz discutăm de câteva zeci de mii, 16 - 18.000 de foşti şi actuali primari, de la Revoluţie încoace, în a doua categorie sunt sute de mii de oameni - consilieri locali şi judeţeni. În jur de 43 - 44.000 sunt aleşi în fiecare an. (...) Deci, din acest punct de vedere, nu se va aplica niciodată. Va avea aceeaşi soartă, doar că este un demers populist al lui Dragnea, de a-şi mai fenta încă o dată colegii: <Ia uite domnule, eu mă zbat pentru voi, dar, vedeţi, nu vrea Curtea Constituţională şi Guvernul>”, a declarat Vasile Blaga, referitor la legea pensiilor pentru aleşii locali.

Comisia juridică a adoptat, joi, un raport favorabil legii pensiilor aleşilor localii, a declarat deputatul PSD Florin Iordache, afirmând că legea a fost pusă în acord cu recomandările CCR, definindu-se categoriile de beneficiari, sursa de finanţare şi data intrării în vigoare, 1 ianuarie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici