Dragnea, CRITICI dure la adresa lui Grindeanu şi Viorel Ştefan pentru ABSENŢA de la dezbaterea Legii salarizării: „Este o problemă pe care noi o vom regla în interior". Despre ministrul Finanţelor: "Putem vorbi de o ofensă"

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a criticat, miercuri, de la tribuna Camerei Deputaţilor, pe premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru că au absentat de la dezbaterea şi votul Legii salarizării. Ulterior, liderul PSD Liviu Dragnea a revenit şi a declarat că ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a procedat incorect şi ofensator, el menţionând că l-a întristat atitudinea acestuia, dar şi cea a premierului Sorin Grindeanu, de a absenta de la dezbaterea şi votul Legii salarizării.

53634 afișări
Imaginea articolului Dragnea, CRITICI dure la adresa lui Grindeanu şi Viorel Ştefan pentru ABSENŢA de la dezbaterea Legii salarizării: „Este o problemă pe care noi o vom regla în interior". Despre ministrul Finanţelor: "Putem vorbi de o ofensă"

Dragnea i-a criticat pe Grindeanu şi Viorel Ştefan pentru absenţa de la dezbaterea Legii salarizării: „Este o problemă pe care noi o vom regla în interior"

„Da, într-adevăr, este o problemă că azi ministrul de Finanţe (Viorel Ştefan, n.r.) nu a venit în Parlament să susţină legea, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să îmi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit”, a spus Dragnea.

„Este o problemă pe care noi o vom regla în interior în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că ministrul de Finanţe va veni să susţină această lege”, a adăugat Dragnea.

„Era bine să vină şi premierul pentru că este o lege - poate cea mai importantă din acest an”, a adăugat Dragnea.

Despre Viorel Ştefan: A procedat incorect şi ofensator

Ulterior, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a procedat incorect şi ofensator, el menţionând că l-a întristat atitudinea acestuia, dar şi cea a premierului Sorin Grindeanu, de a absenta de la dezbaterea şi votul Legii salarizării.

„N-a fost o poziţie foarte confortabilă pentru mine şi pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanţe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanenţă, şi anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanţie pentru că noi nu am făcut legea în parcul Cişmigiu şi acum încercăm să căutăm bani”, a spus Dragnea.

„Faptul că ministrul de Finanţe n-a fost prezent azi, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care, pentru noi, repet, nu a fost în regulă”, a adăugat Dragnea.

Întrebat ce riscă Viorel Ştefan pentru absenţă, Dragnea a răspuns: „Nu ştiu ce riscă. Până la riscuri, vorbim de o certitudine: a procedat incorect.”

Chestionat dacă Viorel Ştefan a procedat ofensator, liderul PSD a răspuns afirmativ.

„Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă”.

Întrebat dacă ofensă este şi ce a făcut premierul Grindeanu, care nu a venit la dezbaterea Legii salarizării, deşi a fost într-o sală alăturată din Parlament, Dragnea a evitat un răspusn tranşant.

„Nu ştiu. Aş vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. M-aş fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât Legea salarizării unitare”, a răspuns Dragnea.

Dragnea: 99% din Guvern „ţine” cu mine; de câteva luni e tot prin anticameră pe aici

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, miercuri, că 99% din Guvern „ţine” cu el şi că de câteva luni Executivul este „tot prin anticameră pe aici”, el menţionând că PSD nu va depune moţiune de cenzură şi că el nu ia în calcul demiterea întregului Cabinet.

Întrebat, miercuri, despre posibilitatea de a veni un alt Guvern, Dragnea a răspuns: „Dar de ce vorbim de alt Guvern? Noi încercăm foarte mult să ţinem cu acest Guvern”.

Întrebat dacă opinează că Guvernul ţine cu el, şi dacă este sigur de acest lucru, Dragnea a răspuns: „Eu cred că da. 99% din Guvern ţine cu mine. De câteva luni de zile e tot prin anticameră pe aici”. Dragnea s-a referit astfel la anticamera sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că nu iau în calcul demiterea întregului Guvern şi că PSD nu va depune moţiune de cenzură împotriva propriului Executiv.

„Moţiune de cenzură, PSD nu va depune. Eu nu iau în calcul demiterea întregului Guvern. Eu iau în calcul finalizarea evaluării care trebuie să ne arate dacă programul de guvernare va fi pus în practică în totalitate”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se va opune în condiţiile în care majoritatea din conducerea PSD ar decide schimbarea premierului, Dragnea a răspuns: „Eu nu cred că ajungem acolo. Adică sper să nu ajungem acolo, pentru că pe mine mă interesează ca să existe o coerenţă în actul de guvernare”.

Chestionat ce nu îi convine la Grindeanu, Dragnea a replicat, râzând: „Tocmai am spus că îl iubesc foarte mult. De ce mă întrebaţi ce nu-mi convine? Totuşi...”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PNL a solicitat, miercuri, prezenţa la dezbaterea Legii salarizării, în plenul Camerei, for decizional, a premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, răspunsul preşedintelui de şedinţă, Florin Iordache, fiind că cei doi demitari se află în vizită oficială în Franţa.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a luat cuvântul pe procedură, în cadrul dezbaterilor generale, şi a arătat că grupul PNL a cerut anterior prezenţa premierului şi a ministrului de Finanţe la o discuţie despre sustenabilitatea Legii salarizării, însă majoritatea PSD din conducerea Camerei a obstrucţionat în mod repetat această cerere.

„Astăzi nu e nici premierul, nici ministrul Finanţelor, la o dezbatere atât de importantă. E necesar să ne fie prezentat punctul de vedere al Guvernului, iar ministrul Muncii trebuie să răspundă la 2 întrebări: dacă legea e sustenabilă şi care sunt motivele pentru care aplicarea a fost amânată faţă de programul de guvernare”, a spus Dobre.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, a spus, de la tribuna Camerei, că premierul şi ministrul de Finanţe sunt „în vizită oficială în Franţa”.

Dobre a revenit la tribună şi a anunţat că premierul de află, de fapt, în ţară, unde participă la un forum.

„Premierul e în ţară, participă la un forum. Cred că şi ministrul de Finanţe e prin împrejurimi. Această fugă de a fi prezenţi în Parlament, la această dezbatere, a premierului şi ministrului de Finanţe e o confirmare a rezervelor pe care le avem privind sustenabilitatea acestei legi”, a spus Dobre.

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a criticat, ulterior, de la tribuna Camerei Deputaţilor, pe premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru că au absentat de la dezbaterea şi votul Legii salarizării.

„Da, într-adevăr, este o problemă că azi ministrul de Finanţe (Viorel Ştefan, n.r.) nu a venit în Parlament să susţină legea, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să îmi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit”, a spus Dragnea.

„Este o problemă pe care noi o vom regla în interior în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că ministrul de Finanţe va veni să susţină această lege”, a adăugat Dragnea.

„Era bine să vină şi premierul pentru că este o lege - poate cea mai importantă din acest an”, a adăugat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici