Dragnea: Dacă voi decide să candidez la şefia PSD voi face echipă cu Sebastian Ghiţă

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că dacă va decide să candideze la şefia PSD va face echipă cu Sebastian Ghiţă, el spunând că îi asigură pe membrii PSD că, după ce Victor Ponta va deveni preşedinte, partidul ”nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

512 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Dacă voi decide să candidez la şefia PSD voi face echipă cu Sebastian Ghiţă

Dragnea: Dacă voi decide să candidez la şefia PSD voi face echipă cu Sebastian Ghiţă

 ”Vreau să transmit un mesaj foarte clar şi ferm membrilor PSD: după ce Ponta va ieşi preşedinte, partidul nostru nu va rămâne la mâna niciunui combinator, preşedintele partidului va fi ales de Congres, prin votul membrilor, şi nu va fi rezultatul unor combinaţii care se fac în locuri mai mult sau mai puţin obscure”, a declarat Liviu Dragnea la Cluj-Napoca.

El a mai spus că îi asigură pe membrii PSD că acest partid nu va deveni unul bizantin, iar procesul de modernizare a PSD început de Victor Ponta va continua.

”Dacă mă voi hotărî să candidez la şefia PSD, într-adevăr voiu face echipă cu Sebastian Ghiță”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a precizat că a decis să facă această declaraţie pentru că a primit foarte multe semnale de la colegii de partid.

”Mă interesează să rămână, în continuare, conectaţi în campania electorală, să muncească cu aceeaşi determinare, pentru că obiectivul nostru este unul major: Victor Ponta să fie preşedintele României. Nu voi mai discuta despre acest lcuru, pentru că este ceea ce am hotărât la Orăştie, să ne concentrăm pe campania electorală”, a afirmat liderul PSD. 

Întrebat de ce a deschis acest subiect, în condiţiile în care s-a decis să nu se discute în campanie despre şefia PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Am răspuns pentru că şi dumneavoastră şi eu nu suntem autişti, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicaţi în campanie, zi de zi, să primească un semnal ferm că acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator şi vor avea dreptul să îşi spună punctual de vedere, la alegerea preşedintelui PSD”.

Dragnea a mai spus că acest scandal ”îl va întări pe Victor Ponta”, pentru că acesta ”are în jurul lui un partid unit, puternic”.

Referindu-se la şedinţa de marţi a BPN al PSD, Dragnea a spus că tot ceea ce s-a discutat a fost prezentat de preşedintele partidului, Victor Ponta, după şedinţă.

”Din moment ce nu a fost o şedinţă publică, nu putem ieşi în mod oficial. Dacă sunt unii colegi care obişnuiesc să dea pe surse, e problema lor”, a comentat Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnalişti despre posibili contracandidaţi la şefia partidului, Dragnea a răspuns: ”Eu am spus să ajungem acolo. Mă aştept să fie Victor Ponta preşedintele României şi imediat după alegeri să se organizeze un congres în care membrii de partid să îşi aleagă noul preşedinte”.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a anunţat, marţi, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui ”congres rapid” ce va avea loc după alegerile prezidenţiale.

"Am avut o discuţie lungă seara trecută cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv", a spus deputatul PSD la România TV.

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesorul lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

"Toţi am respectat decizia de la Orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri (marţi - n.r.), am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (...) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem", a declarat Sebastian Ghiţă, adăugând că anunţul făcut de el nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta.

El a admis totuşi că a mai avut discuţii în partid legate de o candidatură a sa la o funcţie importantă de conducere în partid.

"Această discuţie am avut-o cu colegii de la Prahova care, împreună cu preşedintele şi parlamentarii de acolo, au hotărât că, atunci când va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv, după cum sunt convins că şi organizaţia de la Teleorman îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al PSD", a declarat Sebastian Ghiţă.

Acesta a negat că acordul dintre el şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul Guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici