Dragnea despre planurile Guvernului privind salarizarea: Nu am înţeles mare lucru din ce au de gând

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu a înţeles mare lucru din ce au de gând să facă guvernanţii în privinţa salarizării bugetarilor, afirmând că oamenii sunt speriaţi că Executivul ar putea veni cu un proiect care să bulverseze şi mai mult sistemul.

848 afișări
Imaginea articolului Dragnea despre planurile Guvernului privind salarizarea: Nu am înţeles mare lucru din ce au de gând

Dragnea despre planurile Guvernului privind salarizarea: Nu am înţeles mare lucru din ce au de gând

"Am tot obosit să spun că nu reuşim să identificăm, în afară de această OUG, care era aşteptată de toată planeta, asta cu codurile penale, un lucru serios, un lucru bun dus la capăt, să spună măcar o categorie socială că o duce mai bine. Nu sunt în stare. Tot timpul când vin cei de dreapta să guverneze nu sunt bani. Niciodată nu au bani, iar România nu se dezvoltă. De fiecare dată când am venit noi am găsit şi bani, am putut să mărim şi salarii şi pensii, dezvoltarea a devenit una durabilă şi greu de zdruncinat. E foarte greu să mai comentez", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a spus că social-democraţii au avut o discuţie cu liderii câtorva sindicate, în timpul căreia s-a stabilit că după alegerile locale vor încerca în Parlament să găsească o soluţie.

"Despre Legea salarizării vorbesc de când s-au instalat. S-a schimbat şi doamna ministru de la Muncă, a venit un nou ministru... tot vorbesc de legea salarizării. Nu am înţeles mare lucru din ce au de gând să facă. Lumea e speriată pentru că s-ar putea să vină cu un proiect de lege care să bulverseze şi mai mult sistemul de salarizare. Atât pot", a conchis Dragnea.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, săptămâna trecută, că proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor va corecta inechităţile privind încadrarea şi plata pentru aceleaşi funcţii, cu aceeaşi vechime, salariile urmând să crească în anumite domenii, iar Sănătatea este prioritară.

Premierul a spus că niciun salariu nu va fi diminuat, în schimb vor fi majorări în anumite domenii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici