Dragnea, despre sondajul ALDE: Am auzit tot felul de interpretări. Nu mă interesează sondajele

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu este interesat de sondaje şi că PSD va face mai târziu propriile sondaje de opinie, în contextul deciziei ALDE Dolj de a publica un sondaj care îl dă preferat pe Călin Popescu Tăriceanu, în defavoarea liderului PSD, dacă ar fi un candidat comun.

822 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre sondajul ALDE: Am auzit tot felul de interpretări. Nu mă interesează sondajele

Dragnea, despre sondajul ALDE: Am auzit tot felul de interpretări. Nu mă interesează sondajele

Întrebat dacă există tensiuni între el şi Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a răspuns: "nu este un fake news, ci o prostie. Între mine şi Călin Popescu Tăriceanu nu sunt tensiuni, ba dimpotrivă.".

Cât priveşte sondajul ALDE Dolj, făcut public în urmă cu câteva zile, liderul PSD spune că nu este interesat şi că va face şi PSD sondaje, dar "mai încolo, mult mai încolo".

"Am auzit tot felul de interpretări (n.r. pe marginea sondajului), inclusiv de la cei care le-au făcut. I-am spus lui Călin Popescu Tăriceanu că nu mă interesează sondajele făcute în această perioadă, ci programul de guvernare", a mai spus Dragnea.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, întrebat joi de sondajul realizat de ALDE Dolj, care îl dă favorit în faţa lui Liviu Dragnea într-o competiţie pentru preşedinţie, a declarat că nu a luat o decizie în acest sens şi că prezidenţiabilul ALDE s-ar putea decide doar după o analiză în partid.

Potrivit unui sondaj realizat în perioada 1-19 martie, de Avangarde, la comanda ALDE Dolj, cu privire la intenţia de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2019, Călin Popescu Tăriceanu a fost creditat de 48% dintre cei chestionaţi, faţă de 8%, cât a primit Liviu Dragnea (fiind vorba de cei care cred că e nevoie de un candidat comun al PSD şi ALDE).

Cetăţenii intervievaţi au fost întrebaţi dacă, din punctul lor de vedere, ALDE şi PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidenţialele de anul viitor. Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidaţi separaţi; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebaţi cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu ştiu/nu răspund – 40%, scrie Gazeta de Sud.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, iar întrebările au fost adresate telefonic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici