Dragnea: FMI, îngrijorat că deficitul bugetar al României ar putea să sară de 3%

Delegaţia FMI este îngrijorată că în 2016 deficitul bugetar al României ar putea sări de 3%, a declarat luni liderul PSD, Liviu Dragnea, după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului care a avut loc la sediul partidului.

1511 afișări
Imaginea articolului Dragnea: FMI, îngrijorat că deficitul bugetar al României ar putea să sară de 3%

Dragnea: Delegaţia FMI şi-a exprimat îngrijorarea că deficitul s-ar putea să sară de 3%

''Am încheiat o întâlnire cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional. Membrii delegaţiei au abordat câteva subiecte legate de stabilitatea macroeconomică şi au fost interesaţi să vadă care ar fi opinia noastră faţă de evoluţia indicatorilor macroeconomici în perioada următoare, în 2016 şi 2017. Dumnealor au spus că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ca deficitul bugetar să depăşească 3%. Noi le-am spus că nu vedem niciun motiv pentru ca în 2016 deficitul să crească peste 3%. Guvernul nu are niciun fel de motiv sau nu există niciun fel de cauză care ar putea determina această creştere. De asemenea, în 2017 opinia noastră este aceeaşi, că deficitul bugetar trebuie să fie sub 3% şi sunt toate condiţiile pentru a se realize acest lucru'', a declarat Liviu Dragnea, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

Preşedintele social-democraţilor le-a promis celor de la FMI că în cazul în care PSD va guverna din 2017, deficitul bugetar nu va sări de 3%.

''La această oră nimeni nu poate spune în România când poate fi atinsă o ţintă de 1,5% deficit bugetar. (...) Prima dată şi-au exprimat îngrijorarea că deficitul s-ar putea să sară de 3%. (..) În 2017, (…) dacă vom fi noi la guvernare i-am asigurat că aşa cum în cele două perioade în care PSD a fost la guvernare şi a respectat şi angajamentele cu FMI şi a generat şi dezvoltare economică stabilă, aşa se va întâmpla şi în 2017. Dacă vin alţii, vom vedea'', a mai precizat Dragnea.

Preşedintele PSD a menţionat că delegaţia PSD a discutat cu FMI despre legea dării în plată. ''Avem, ca şi FMI, aceeaşi îngrijorare sau aceeaşi preocupare. Nu vrem să fie afectat sistemul bancar, dar sunt peste 400.000 de români care sunt într-o situaţie delicată, ca să nu spunem altfel, nu ne pot lăsa indiferenţi'', a mai spus Dragnea.

Delegaţia FMI, condusă de Reza Baqir, şeful misiunii FMI pentru România, a avut, luni, o întâlnire care a durat aproximativ o oră, la sediul PSD, cu o delegaţie condusă de Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici