Dragnea: Gabriela Firea are prima şansă pentru a candida la Capitală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Gabriela Firea are prima şansă pentru a intra din partea PSD în cursa pentru Primăria Capitalei, iar o eventuală candidatură independentă a fost discutată în PSD, dar prezintă inconveniente.

250 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Gabriela Firea are prima şansă pentru a candida la Capitală

Dragnea: Gabriela Firea are prima şansă pentru a candida la Capitală (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

''Are o şansă foarte mare (...) Gabriela Firea are prima şansă'', a spus Dragnea, întrebat ce şanse are aceasta să devină candidatul PSD pentru Primăria Capitalei. El a confirmat faptul că peste o săptămână partidul îşi va anunţa candidaţii pentru Bucureşti în cadrul unui Comitet Executiv Naţional în cadrul căruia vor fi analizate datele ultimelor cercetări sociologice, în condiţiile în care au anunţat că ar dori să intre în cursă şi Eugen Teodorovici şi Șerban Nicolae.

''Nu putem să o mai lungim după săptămâna viitoare'', a subliniat el.

Întrebat despre o eventuală candidatură independentă la Primăria Capitalei care să fie susţinută de PSD, liderul social-democraţilor a admis că au existat discuţii în acest sens. ''Am luat-o în calcul'', a spus Dragnea, care a adăugat însă că nu crede în această soluţie pentru că ''există candidaţi independenţi, dar primari independenţi nu''.

El a insistat asupra faptului că primarul are nevoie de o susţinere solidă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

''Sunt şanse reale ca PSD împreună cu ALDE şi eu mi-aş dori şi cu UNPR să avem majoritate în CGMB'', a precizat preşedintele PSD.

El a fost întrebat şi despre o eventuală candidatură a lui Marian Vanghelie la sectorul 5. ''O astfel de candidatură încurcă pe toată lumea'', a admis Dragnea.

El a afirmat că obiectivul partidului la alegerile locale este obţinerea unui număr de primari cel puţin la acelaşi nivel cu cel prezent.

''Nu asta (numărul primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ câştigate – n.r.) este cel mai important. Ne interesează foarte mult votul politic. Eu sper ca noi, la finalul alegerilor locale, să avem cel puţin atâţia primari câţi avem acum. Asta va fi foarte important, pentru că ar fi un pas mare şi solid pentru alegerile parlamentare. Ne-ar arăta, dincolo de sondaje, care este susţinerea noastră în societatea românească'', a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus, referindu-se la marile oraşe, că PSD are în general candidaturile stabilite.

''La Iaşi este dl.Mihai Chirica, care este porimar interimar, la Constanţa este dl Decebal Făgădău, primar interimar. Din toate cercetările sociologice, ei au prima şansă şi noi sperăm să câştige. La Ploieşti avem o situaţie puţin aparte. Au fost foarte multe confuzii în acea organizaţie, nu e un secret, şi acum avem o discuţie foarte strânsă cu colegii de la ALDE şi căutăm cea mai bună variantă pentru Ploieşti'', a precizat liderul social-democrat.

''La Braşov a fost anunţat candidatul nostru, la Satu Mare este actualul primar, la Baia Mare avem un coleg care a fost desemnat oficial şi care a început să se implice, iar lucrurile încep să se schimbe la Baia Mare. La Suceava, cel mai probabil, vom desemna un coleg de-al nostru – un medic foarte respectat în municipiu. La Piteşti am avut o discuţie cu dl. Pendiuc, actualul primar, un om pe care îl respect foarte mult şi pe care îl cunosc de peste 20 de ani, să ne sfătuim. Săptămâna asta sau săptămâna viitoare vom găsi cea mai bună soluţie'', a mai spus Liviu Dragnea.

El a ţinut să respingă zvonurile potrivit cărora majoritatea organizaţiei PSD Buzău ar urma să plece la PNL.

Dragnea a mai adăugat că au mai fost validate candidaţii primăriilor Brăila, Arad şi că urmează Buzăul şi Deva.

''Starea şi percepţia sunt bune în ţară. Se pare că stăm bine'', a concluzionat preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici