Dragnea: Jurnalişti din România, în legătură cu DNA, au fost în Brazilia. Am trimis avocaţii acolo

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, că DNA lucrează în Brazilia inclusiv cu persoane din România, el afirmând că jurnalişti din ţară, aflaţi în „strânsă” legătură cu DNA, au mers în Brazilia şi că şi-a trimis şi el avocaţii acolo.

1584 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Jurnalişti din România, în legătură cu DNA, au fost în Brazilia. Am trimis avocaţii acolo

Dragnea: Jurnalişti din România, în legătură cu DNA, au fost în Brazilia. Am trimis avocaţii acolo

„DNA lucrează şi cu oameni de aici în Brazilia. Au fost jurnalişti din România, în strânsă legătură cu DNA, în Brazilia”, a spus Dragnea la Antena 3.

„Ce vreau eu să transmit cu mare drag şi cu mare prietenie către acea zonă - că eu cu asta merg până la capăt în toate sensurile pentru că eu nu am furat bani din Brazilia, nu am spălat bani în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. Asta să fie foarte clar”, a adăugat Dragnea.

El a susţinut că va merge în instanţă pentru a-i trage la răspundere pe „toţi cei implicaţi”, apreciind că ceea ce s-a întâmplat legat de persoana sa în Brazilia este „la fel de grav” ca dezvăluirile fostului angajat SRI, Daniel Dragomir.

„Şi ceea ce au făcut este la fel de grav ca declaraţiile de aseară ale domnului Dragomir. Eu acolo am avocaţi, adică i-am trimis de aici acolo şi avocaţii au început să aibă acces la informaţii. Aşa că eu le transmit nişte veşti triste. Pentru că nu se poate găsi nimic acolo, că nu este, nici acolo nu cred că merge doar pe declaraţii, doar pe afirmaţii şi eu nu las aşa. Adică eu nu am făcut ceva şi să-mi fie teamă să zic să nu deranjez. Nu. O să merg în instanţă şi când o să avem toate informarţiile oficiale, o să utilizez toate căile legale pentru a cere tragerea la răspundere a tuturor celor implicaţi”, a spus Dragnea.

El a menţionat în acest sens că a sesizat deja şi ambasada Braziliei din România în legătură cu această speţă.

„Adică n-am stat, am reacţionat imediat. Ceea ce s-a întâmplat în legătură cu această poveste este foarte grav, arată disperarea. Această poveste, ca şi alte poveşti montate, făcute, contrafăcute, date în presă, ridicate ca să avem motiv să ne apucăm de nişte verificări, asta nu va rămâne fără urmări”, a mai spus Dragnea.

Procurorii DNA anunţa, pe 7 iulie, că o parte din dezvăluirile Rise Project privind afacerile lui Liviu Dragnea fac obiectul unui dosar deschis în februarie 2016, fiind solicitate acte de la autorităţile din Brazilia.

"O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia", transmite DNA.

Rise Project a publicat o serie de materiale despre presupusele afaceri ale liderului PSD Liviu Dragnea în Brazilia dar şi despra firma Tel Drum.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici